Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk



Aktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt




Værd at se i Lissabons omegn

Portugal var i mange hundrede år en stormagt  på linje med England og Frankrig og det ses tydeligt. Der er uanede mængder af imponerende slotte og klostre i og omkring Lissabon. For nyligt kåredes de syv mest fantastiske bygningsværker i Portugal. De fire ligger i nærheden af Lissabon; eller Lisboa som portugiserne kalder deres hovedstad.

Se også: Vintertilbud på ferielejlighed i Lissabon 

Mosteiro dos Jerónimos
I Belém 5 km vest for Lissabon ved Tejo flodens udmunding ligger Mosteiro dos Jerónimos. Man kan se det imponerende kloster som nærmest ligner et slot allerede når man ankommer til Belém med kystbanen fra Lissabon (fra Cais Do Sodré stationen) som løber lige forbi. Entre er 20 kroner for børn og 35 for voksne.  Billeder beskriver bedre end ord. Prøv at kaste et blik på følgende side http://www.mosteirojeronimos.pt/ (engelsk version aktiveres i nedre højre hjørne) som også beskriver Torre de Bélem. Bemærk at der er lukket om mandagen.

Torre de Belém
Er man allerede i Belém må man ikke snyde sig selv for at opleve Torre de Belém (Belém tårnet). Det blev bygget omkring år 1515 og ligger ca. 1 kilometer fra Mosteiro dos Jerónimos helt ud til vandet. Torre de Belém havde nogenlunde samme funktion som Kronborg i Danmark: at sørge for hovedstadens sikkerhed. Entré koster 25 kroner for voksne, børn under 15 år kommer gratis ind. Både  Mosteiro dos Jerónimos og Torre de Belém er på Unescos liste over World Heritage Sites. Også her er der mandags-lukket.

Se også: Fantastisk udsigt fra feriehus ved Sintra.

Palácio Nacional da Pena
Lidt nord for Cascais i Sintra-bjergene ligger det tætteste man kommer på et torneroseslot i Portugal. Slottet Palácio Nacional da Pena er bygget omkring 1840 på ruinerne af et gammelt kloster (konvent). Dronning Amélia var residerende på slottet indtil 1910 hvor den portugisiske republik blev udråbt. Både udvendigt og indvendigt er slottet et overflødighedshorn af kitsch, magi og ekstravagance. Entre koster 30 kroner for voksne og 15 kroner for børn, børn under 6 har gratis adgang.  Der er ca. 35 kilometer til Palácio Nacional da Pena fra Lissabon og fra centrum af Cascais ca. 15 kilometer. Tag eventuelt toget til Sintra fra Lissabon stationen på Rossio pladsen (den store flotte bygning gamle bygning med hestesko-portalerne er stationsbygningen). Prisen er ca. 12 kroner for en enkelt-billet.  

Castelo de Óbidos
Har man bil til rådighed er Castelo de Óbidos i Estremadura regionen 25 kilometer vest for den gamle fiskerby Peniche et godt sted at besøge. Afstanden til Lissabon er ca. 90 kilometer. Slottet er  en gammel middelalderborg. Én af de bedste Pousadas de Portugal (kro og slots overnatninger) ligger inden for bymuren. På vejen kan man besøge den charmerende by Peniche som ligger ud til Atlanterhavskysten.

Se også: Lissabon - Portugals hovedstad .
Mere information om de enkelte bydele findes i menuén til højre.

Mosteiro dos Jeronimos
Mosteiro dos Jerónimos i Belém - Foto: Portugalnyt