Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Monte - med tovbanen fra Funchal

Monte ligger et godt stykke oppe i bjergene, som omgiver Funchal. Der er afgang til Monte med tovbane fra Parque Almirante Reis pladsen i bydelen Santa Maria i Funchal tæt på Madeira Story Center.

Tovbanen fører op til et af de kendteste turistområder i Funchal. Landsbyen Monte er efterhånden så stor at den med sine godt 7.000 indbyggere er at betragte som en forstad til Funchal.

Turen med gondol tager omkring 15 minutter for de 3.718 meter op til Monte og gondolen sænker farten ved påstigning og afstigning så selv gangbesværede kan komme med.

Prisen er relativ høj efter portugisiske forhold. Regn med 14,50 svarende til omkring 110 kroner for en tur med Telefericos da Madeira, som tovbanen hedder på portugisisk. En enkeltbillet koster 10 euro. Børn kommer med for halv pris og de mindste under 4 år kommer med gratis. Website: Madeira Cable Car

Her er en video fra tovbanen på vej op til Monte øst for Funchal:Oppe i højderne er der som regel lidt køligere end nede i Funchal. Afhængig af hvor man befinder sig i Monte er man mellem 600 og 800 meter over havoverfladen.

Seværdigheder i Monte, Funchal

 • Igreja de Nossa Senhora do Monte
  Udefra er kirken med to tårne på bakketoppen meget imponerende og indenfor i kirken er der malerier.

  Den sidste østrigske kejser Charles d. 1 ligger begravet ved Vor Frue kirke (Nossa Senhora) i Monte.

  Charles d. 1 af Habsburg flyttede med sin familie til Madeira efter at det Østrig-Ungarske imperium blev opløst efter første verdenskrigs afslutning. Den allerede sygdomssvækkede ex-kejser døde i 1922 som 34-årig efter at have pådraget sig lungebetændelse på Madeira.

  Se også: Religiøs festival i Nossa Senhora do Monte.
 • Blomsterparken i Monte
  Monte er kendt for sin fantastiske botaniske have, som har ligget i byen siden den var én af de foretrukne steder at spadsere for Europas aristokratiske familier på ferie på det eksklusive Madeira.

  Den botaniske have i Monte er bevaret i sin oprindelige form og er fyldt med pragtfulde gamle træer, kunstfærdige stier, springvan og eksotiske blomster. En tur i haven sætter tiden i stå og man føler sig hensat til begyndelsen af 1900-tallet.
 • Slædetur fra Monte til Funchal
  Noget af det sjoveste ved Monte er, når man skal ned til Funchal igen. I stedet for at tage tovbanen skal man unde sig selv at tage slæden.

  Hvad der oprindeligt var en bekvem måde for de lokale i Monte at komme ned til Funchal på har udviklet sig til en turistattraktion. Der er plads til to personer i hver slæde som guides ned af den snoede asfaltvej af to traditionelt klædte slædeførere i hvidt tøj og stråhat.

  Turen varer omkring 10 minutter og ind imellem går det ret hurtigt. Mederne på slæderne er lavet af træ, mens sædet ofte er kurveflet. Slæderne og slædeførerne står ved foden af trappen til Nossa Senhora do Monte kirken.

Og så går det nedaf mod Funchal - se video fra slædeturen:


Se også:
Blomsterøen Madeira
Funchal - hovedbyen på Madeira

Tovbane i Monte, Funchal, Madeira
Tovbanen i Monte tæt ved Funchal, Madeira