Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
 
Søg billige ferieboliger i Portugal - inkl. Madeira & Azorerne 
Søg ferieboliger
Log på Portugalnyt
Nattog til Lissabon 

Forfatteren Pascal Mercier er schweizer, men bosiddende i Berlin. Den 61-årige filosofiprofessor, hvis rigtige navn er Peter Bieri, har også skrevet 'Lea (2007), 'der Klavierstimmer' (1998) og 'Perlmanns Scweigen' (1995).

Nattog Til Lissabon fra 2004
Hans bog "Nattog til Lissabon" med originaltitlen 'Nachtzug nach Lissabon' (2004) er på vej til at blive én af årets største oplagssucces'er i Europa.

Indtil videre forlyder det at bogen på tysk er trykt i 1,5 millioner eksemplarer og skal oversættes til 15 sprog. Nu foreligger også en dansk udgave.

Per primo 2010 er bogen trykt i 2 millioner eksemplarer.

På hjemmesiden for bibliotekerne i Jægerspris, Skibby, Slangerup og Frederikssund kan man se at man i Frederikssund Kommune har valgt "Nattog til Lissabon" til efterårets bog og købt et ekstra antal eksemplarer ind til lånerne.

Jørn Lybech fra Holstebro Bibliotek har skrevet en anmeldelse af bogen, som vi har fået lov til at publicere:

En mand på sporet af sig selv?
"Nattog til Lissabon" er en poetisk og smuk bog, som kræver megen koncentration, men som belønner læseren med et smykkeskrin af citater, digte, religiøse overvejelser og et skønt sprog.

Det er den fødte klassiker, som man ikke kan undgå at holde af, hvis man altså når helt igennem. For Pascal Mercier er ikke let at bide skeer med!

Raimond Gregorius er gymnasielærer i Bern i latin, hebraisk og græsk og har været det i mindst en menneskealder - faktisk er det gymnasiet, som han selv frekventerede som ung. Han er også passioneret skakspiller.

En dag støder han på en portugisisk kvinde og tager hende med på arbejde! Den dag ændres hans liv radikalt, og før han får tænkt sig alt for godt om, er han på vej med nattog til Lissabon. Her vil han gerne lære alle, som har haft med den lidet kendte forfatter Amadeu de Pradoat gøre, at kende. Egentlig er det svært at forstå hvorfor, men ikke desto mindre kommer der en yderst interessant og poetisk skildring af tiden i Lissabon ud af bogen.

Når man endelig efter flere nætters læsning lægger bogen fra sig, sidder man forundret og lidt overvældet tilbage. Hvad var der her for noget?

Tak for anmeldelsen til Jørn Lybech,
Holstebro Bibliotek

Man kan finde et interview med Peter Bieri alias Pascal Mercier på Politiken.

Flere anmeldelser af Nattog til Lissabon:
Bogormen Mia
Gertrud Thastum, Herning Bibliotek
Bloggen "God bog"


 


Nattog til Lissabon, Pascal Mercier
Nattog til Lissabon af Pascal Mercier