Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Portimão

På den vestlige del af Algarve ligger fiskeri- turist- og handelsbyen Portimão.

I modsætning til mange andre af de populære feriesteder på Algarve ligger Portimao lidt inde i landet, men har dog stadig adgang til havet via Arade floden.

Se også: Hyggeligt hotel i Praia da Rocha

Portimao by har omkring 45.000 faste indbyggere og er dermed den næststørste by på Algarvekysten efter Faro.

Det er let at komme fra Portimão til den berømte Praia da Rocha strand med bussen, som kører flere gange i timen. Man kan også sagtens gå, da Praia da Rocha kun ligger små 3 kilometer fra Portimão.

Portimao har desuden udmærkede togforbindelser mod nord (man skal dog skifte til Lissabon) og gode busforbindelser til den øvrige del af Algarve.

Turen til Faro med bus tager omkring 1,5 timer. I egen bil kan de omkring 70 kilometer gøres på en times tid.

Det moderne Portimao
Portimão er en gamle handels- og fiskerby. Og Portimao er stadig et af de steder i Portugal, hvor man får de bedste grillede sardiner.

Havnen i Portimão fungerer stadig som fiskerihavn og er desuden base for den portugisiske kystvagt. Et stort antal sejlbåde fra nær og fjern besøger den imponerende marina i Portimão.

Marinaen i Portimão ligger ved Arade flodens munding og bruges ofte som udgangspunkt for sejlsports konkurrencer.

Strande omkring Portimão
Portimao har ikke selv fine sandstande at prale af, men med den nærliggende Praia da Rocha strand og de lidt mindre Carvoeiro, Trés Irmãos, Prainha, Vau og João de Arens strande er der nok at vælge imellem.

Lidt længere væk ligger finder man desuden den lange strand ved Alvor.

Shopping i Portimão
Portimão er kendt for et være et godt sted i Algarve at shoppe. På gaderne Rua do Comércio og Rua Vasco da Gama findes de fleste forretninger. Desuden kan man finde kunsthåndværk og krystalglas i gaden Rua Direita, som betyder 'gaden til højre'. Rua Direita ligger tæt ved de øvrige shopping gader.

Hvis man ikke kan undvære fornemmelsen af at være i Bilka kan man også tage ud til Portimão retail park, som hedder Urbanizacao Vale og ligger omkring 2 kilometer nordvest for Portimão centrum. Her finder man blandt andet et Carrefour Hypermarket blandt en masse andre af de typiske kædeforretninger.

Det gamle Portimão
Den gamle by i Portimão er sine steder meget charmerende og værd at besøge. Den gamle bydel domineres af 2-etages huse beklædt med kakler og med karakteristiske små jern-balkoner på første sal.

Hotel i Portimão
Der er mange muligheder og priserne svinger meget efter sæsonen.

Overnatning på hotel kan mange tilfælde gøres billigere, hvis man booker sent via et af de utallige sites som specialiserer sig i last minute deals. Prøv for eksempel Ratestogo.com. Selvfølgelig løber man derved risikoen for ikke at kunne få plads.

Normalprisen for en overnatning på turistklassehotel i Portimão (3 stjerner) i højsæsonen er for et dobbeltværelse 60-80 euro eller i omegnen af 450 til 600 kroner.

Portimãos historie
Portimao fik først status af købstad i 1924, men har efter al sandsynlighed været kendt siden et par hundrede år før Kristi fødsel. Nogle historikere mener at Romerne kaldte byen for Portos Magnus - andre at byen hed Portus Hannibalis eller måske Porcimunt.

Under alle omstændigheder var Portmão en vigtig handelsby for Grækere, Fønikere og folk fra Kartago i Afrika. Navnet Portus Hannibalis skulle faktisk stamme fra den berømte hærfører Hannibal fra Karthago i det nuværende Tunesien.

Portimão kom for alvor på landkortet i middelalderen, hvor den var centrum for utallige kampe mellem maurerne og de kristne portugisere fra nord. I år 1189 sejlede kong Dom Sancho I op af Arade floden og belejrede maurernes hovedstad Silves i Algarve. Det endte med at de kristne vandt herredømmet over hele området omkring år 1249.

Senere under kong D. Afonso V omkring år 1463 fik byen navnet Vila Nova de Portimão, og som så mange andre byer i Portugal byggede man en mur omkring den. Herefter fungerede byen på grund af sin naturlige havn som knudepunkt og handelsstation for de portugisiske opdagelsesrejsende.

I år 1755 blev Portimao næsten totalt ødelagt af århundreders største jordskælv og den efterfølgende Tsunami. Det var først i 1800-tallet at byen så småt kom på fode igen som handels- og fiskerby.

Portimão blev faktisk berømt for sin fisk på dåse og for sin eksport af tørret frugt. Portimao's bymuseum ligger i dag en nedlagt fiskekonserves fabrik.

Seværdigheder i Portimão

 • Den gamle by i Portimão - De fleste af Algarves byer er på mange måder et produkt af masseturismen på Algarvekysten, som for alvor har taget fart de sidste 20-30 år.

  Portimão's gamle bydel er et af de få steder i Algarve, hvor man stadig kan fornemme tidligere tiders ro. Det gamle Viscount af Bivar palads fungerer i dag som rådhus og er én af de flotteste bygninger i Portimão. I nærheden finder man Bivar haven, som på portugisisk hedder Jardim Visconde Bivar. Her kan man sidde og nyde udsigten over Arede floden og byens gamle hyggelige lille havn.
 • Igreja Matriz - er den kendte hvide kirke i Portimao og kaldes også Nossa Senhora da Conceição Portumão's. Byens ældste bygning stammer fra omkring år 1476. Den er opført i gotisk stil og er én af de eneste bygninger, som ikke gik til under det store jordskælv i 1755.
 • Det gamle fiskeri- og handels kvartér - Tæt ved broen over floden Arade ligger det gamle fisker kvarter på Largo da Barca.
 • Museu Municipal - bymuseet i den gamle fiskekonservesfabrik beskæftiger sig naturligt nok med fiskerierhvervet gennem tiderne lige fra romernes produktion af garum (romersk fiskesovs) til fiskekonserves fabrikkerne i Portimão i 1960'erne og 1970'erne. 
  Museu Municipal (portugisisk)
 • Portimao Marina  - se Praia da Rocha. 
 • Jesuitter klosteret - Klosteret blev bygget af den rige købmand Diogo Gonçalves, som havde tjent sin formue på handel med østen.

  Klosteret eller kollegiet, som det også kaldes, er en imponerende bygning fra 1600-tallet med rig indvendig udsmykning.

  Bygningen rummer også én af de største kirker på Algarve. Som følge af store skader ved jordskælvet i 1755 og den efterfølgende genopbygning, er Jesuitter kollegiet en blanding af forskellige stilarter.

Markeder i Portimão

 • Feira das Velharias - afholdes første og tredje søndag i hver måned. Markedet har karakter af loppemarked, og er et besøg værd, hvis man er i Portimao. Det afholdes fra 8.00 til 12.30 i Portimão Arena, som også kaldes Parque de Feiras e Exposições de Portimão.
 • Mercado Municipal - Et mere traditionelt marked arrangeret af bystyret, som afholdes første mandag i hver måned ligeledes i Parque de Feiras e Exposições de Portimão. 

Aktiviteter omkring Portimão

 • Portimão Arena - Stort moderne konference og udstillingskompleks i den nordlige del af byen. Det bruges også til afholdelse af store koncerter.

  Se mere om aktiviteter på www.expoarade.pt (desværre kun på portugisisk)

  Se også video clip CSI Portimão nederst på siden
 • Ridning - Der ligger flere rideskoler i nærheden af Portimão. Det er også muligt at lære at ride på ferien i Algarve. Prøv f.eks. at se Vale Ferro's hjemmeside.

 • Jeep safari - Der er mange muligheder for udflugter i Jeep til udvalgte områder i indlandet i regionen Algarve. Jeep turene er med chauffør og ofte tilrettelagt således at de varer det meste af en dag med mange korte og længere stop på ruten.

  Der er på turene f.eks. mulighed for at se, hvordan kork høstes og forarbejdes, og hvordan kork bruges i Portugal. På nogen af turene besøger man også biavlere.

  Man kan være heldig at få et glimt af en ræv eller et vildsvin, men det er ikke dyrelivet, som er hovedattraktionen. Der er derimod som regel rig mulighed for at se produktion (og naturligvis købe) kunsthåndværk eller smage lokale kulinariske specialiteter.

  Deltagere opfordres som regel til at medbringe badetøj til en svømmetur i én af de uspolerede floder eller søer i Algarve. Selv om turene er meget 'turistvenlige' er de mest for de lidt større børn, som synes det er morsomt at holde sig fast i en jeep, når den kører igennem terrænet. På en Jeep-udflugt deltager der som regel turister i mindst 2 køretøjer.

  Priserne varierer efter sæsonen, men ligger ofte mellem 35 og 55 euro per person. Det svarer til omkring 250-400 kroner uden fortæring.
  Riosul
   
 • Algarve International Racetrack - Ny racerbane opføres i 2008 nord for Portimão. Der afholdes Superbike løb i november 2008. Med tiden håber investorerne at de over 200 millioner euro, der er skudt i det enorme projekt vil kunne tiltrække Formel1 løb til den nye racerbane i Portimão området.

Der sker meget forskelligt i Portimão Her er en promotion video lavet i CSI stil:

 


Portimão Marina - Algarve
Marinaen ved Portimão, Algarve - Foto: Miguel Veterano