Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
 
Søg billige ferieboliger i Portugal - inkl. Madeira & Azorerne 
Søg ferieboliger
Log på Portugalnyt
Portugals befolkning

Som udlænding oplever man som regel portugiserne som smilende, afslappede og imødekommende.

Det kan tage lidt tid at komme ind på livet af folk i Portugal, og i forhold til befolkningen i nabolandet Spanien, er de fleste portugisere mere reserverede. Bliver man først accepteret, er der til gengæld ingen grænser for venligheden, og portugiserne er generelt meget åbne og imødekommende overfor folk af andre nationaliteter.

Sydeuropæisk tid
Punktlighed tages rimeligt afslappet og kommer portugiseren for sent til et aftalt møde, så skal det bestemt ikke betragtes som et fornærmelse. Portugiserne er øjensynligt alle født et kvarter for sent, hvilket følger dem hele livet - måske er det også derfor, der bliver kørt så stærkt.

Et ordsprog siger: "I nord arbejdes der, i Lissabon festes der og i syd holdes der ferie." Ordsproget er måske ikke helt retvisende, men det fortæller meget om Portugal og portugiserne imellem og særligt om konkurrencen mellem de to store byer Porto og Lissabon.

Moderne storbyer
Der er meget stor forskel på befolkningen i land og by, hvor man tidsmæssigt kan føle sig sat årtier tilbage i de små landsbyer. I Lissabon er man derimod med på noderne, så det er næsten ikke til at mærke, at man er i Portugal, hvis man f.eks. går rundt i et af Lissabons mange moderne shoppingcentre. Meget mere information om livet i Portugal kan findes i følgende artikler om Leveforhold i Portugal (klik på link).

Demografi
Gennemsnitalderen i Portugal (2005 tal) er 78,2 år. Mænd lever gennemsnitligt 74,9 år og portugisiske kvinder 81,4 år.

Til sammenligning er gennemsnitslevetiden i Danmark totalt set 77,9 fordelt på 80,2 år for kvinder og 75,6 år for mænd. Mere information om Portugals demografi kan findes på Portugals aldersfordeling (klik på link).

Praca dos Restauradores, Lissabon
Praca dos Restauradores, Lissabon - Foto: Jose Manuel