Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Campingferie i Portugal
– campingpladser i nærheden af Lissabon

Oversigt over campingpladser i Portugal
Der ligger et stort antal campingpladser spredt over det meste af Portugal. På denne portugisiske hjemmeside kan man finde campingpladser i hele Portugal opdelt på områder. For at få oversigten op skal man i menu'en i venstre side klikke på 'Áreas de Serviso'.  

Vi har samlet information om nogen af de bedste campingpladser i Lissabon og omegn her:

Orbitur Guincho - Guincho
Tæt på den berømte surfer- og boardsailing-strand Guincho ligger Orbitur Guincho campingpladsen. Den er let at finde og ligger tæt på Europas vestligste punkt Cabo da Roca. Fra kystbyen Cascais vest for Lissabon (motorvej A5 fører til Cascais) køres mod Guincho ud af kystvejen som meget passende hedder Estr. Do Guincho. Man har en formidabel udsigt til Atlanterhavet på sin venstre side og nogen af de mest berømte golfbaner i Portugal til højre. Når Guincho nås (der er som regel lidt sand på vejen i området) skal man til højre af Rua da Areia. Efter omkring en kilometer ligger campingpladsen på højre hånd.

Orbitor Guincho har omkring 800 turpladser og 300 faste pladser og bruges på grund af sin placering tæt på én af de bedste surfingstrande i Europa naturligt nok meget af surferfolket. Der er de sædvanlige faciliteter inklusiv bar, legeplads, tennisbane, TV-rum samt underholdning for børnene. Det er tilladt at medbringe dyr mod betaling.

Orbitor Guincho er som regel meget velbesøgt i sommerens højsæson, og det tilrådes at reservere på forhånd. Pladsen er åben hele året, og er den eneste campingplads vest for Lissabon med beliggenhed tæt på vandet. Orbitor kæden godkender det skandinaviske campingpas CCS. Priser og kontaktoplysninger kan findes på www.orbitur.com/.

Orbitur Caparica – Setúbal halvøen
Syd for Lissabon på den anden side af Tejoflodens udløb ligger Setúbal halvøen. Med beliggenhed helt ned til vandet ved Costa da Caparica er Orbitur Caparica campingpladsen meget populær om sommeren.

Setúbal halvøen er et af Portugals mest kendte turistområder, hvor der i weekenden er en invasion af besøgende fra Lissabon.

Der er en flot natur omkring campingpladsen og de store sandstrande trækker mange mennesker. Pladsen har 250 turpladser og 150 faste pladser. Desuden er der på pladsen bordtennis, tennis, billiard og diskotek. Som på Orbitur Guincho accepteres CCS camping passet. Orbitur er den største kæde af campingpladser og driver 22 pladser ud af totalt ca. 200 pladser i Portugal.

Orbitur Caparica campingpladsen ligger på adressen Av. Afonso de Albuquerque, Quinta de St. António. Man finder campingpladsen ved at følge hovedvej A2 fra Lissabon over 25. Abril broen mod Setúbal og derefter i den første store rundkørsel tage IC20 mod vest til Costa da Caparica.

Strandområdet Costa da Caparica strækker sig over 30 kilometer og er dermed et af Europas længste. Stranden er delt op i følgende områder (nogle af dem små):

Den nordlige del af Costa da Caparica (også windsurfing område):
Cova do Vapor - Albatroz - Sol Nascente - Palmeiras - Parque - Sol - Kontiki - Tubarão - Búzio - Inatel - CCL - GNR - Norte

Den centrale (og livlige) del af Costa da Caparica:
Marcelino - Santo António - CDS - Barbas - Tarquínio - Paraíso - Dragão Vermelho - Bexiga - Praia Nova.

Den sydlige del af Costa da Caparica
(smuk og rolig):
Saúde - Cornélia - Mata - Ponte - Banheiro - Riviera - Rainha - Tropical - Castelo - Cabana do Pescador - Princesa - Rei - Dunas - Morena - Sereia - Infante - Tartaruga - Nova Vaga – Belavista (gay) - Dezanove (naturiststrand)

Man behøver heldigvis ikke holde styr på de mange navne. Der kører et strandtog fra den lokale lille by (som til stor forvirring også hedder Costa da Caparica) med i alt 20 stop.

De nordligere strande som Norte er mest for familier. Lidt længere sydpå er der flere unge mennesker og på de sydligste strande (stop 17, 18 og 19 med toget) er der gay og nudiststrande.

Lisboa Camping / Parque Campismo Monsanto - Lissabon
I Lissabon ligger Lisboa Camping, som i nogen sammenhænge (som f.eks. på vejskilte) kaldes Parque Municipal de Campismo Monsanto eller blot Campismo Monsanto. Campingpladsen har swimmingpool, tennis, minigolf, en lille kirke og man kan medbringe kæledyr.

Campingpladsen findes på vejen Estrada da Circunvalação og hører under stor-Lissabon i bydelen Monsanto. Der findes så vidt vides ikke andre campingpladser i selve hovedstaden. Det er let at komme rundt da man kan tage bussen til Rossio i Lissabon. Er man ankommet i bil, er der ingen grund til at spilde tiden på at køre rundt i Lissabon. Den offentlige transport er fortrinlig, og man risikerer let at fare vild, sidde fast i en kø eller ikke kunne finde parkering i hovedstaden. Desuden er taxaer billige. En tur til Monsanto fra midtbyen skal ikke koste mere end €10 – omkring 75 kroner.

Campingpladsen er relativt nyrenoveret og stor. Der er gjort en del for at gøre den indbydende. Små teltpladser er der masser af under de høje træer, og er man mere mageligt anlagt udlejes der bungalower i flere prisklasser. Rejsende med en autocamper eller campingvogn er der selvfølgelig også masser af pladser til.

Skiltningen til Monsanto er ret god, men som altid i Lissabon er der mulighed for at fare vild på det omfattende vejnet, og ender man med at køre over broen som hedder Ponto 25. Abril ved en fejl, kan man godt sætte 20-40 minutter ekstra af.  Kommer man nordfra og skal finde Monsanto skal man følge CRIL (Circular Regional Interior de Lisbon) d.v.s. Lissabons ringvej indtil afviseren mod Monsanto. Såfremt man ikke har en GPS til hjælp, er det en god ide at have en detaljeret kørselvejledning OG et kort med. Der er flere gode informationer (og et ubrugelig kort) på www.lisboacamping.com/ . Prøv i stedet vejviseren www.mappy.com/, der som regel virker godt i Portugal.

Flere informationer om campingferie i Portugal kan findes på www.campisternes-rejseportal.eu.

Monsanto - Lissabon
Lisboa Camping, Monsanto - Foto: Lisboa Camping