Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Generel information om Portugal

Valuta
Den portugisiske valuta hed tidligere escudos men i dag er det euro som bruges i Portugal.

Man anvender også euro på Azorerne og på Madeira. Eneste forskel er at momsen på øerne er lavere end i Portugal. Se mere om momsen i Portugal eller på portugisisk IVA.

Den nemmeste måde at veksle er i de opstillede bankautomater Multibanco, som findes overalt. I de fleste forretninger kan man også benytte VISA og Mastercard.

Det kan derfor ikke betale sig på forhånd at veksle mange kroner til euro i Danmark, men der skal naturligvis være til taxi'en fra lufthavnen og skal feriehuset eller lejligheden betales ved ankomst skal pengene også medbringes kontant. 

Post
Post hedder "correio" og det portugiske postvæsen hedder Correios og fungerer fint. Breve sendt fra Portugal vil normalt være i Danmark på 2-3 dage. Det findes to typer postkasser, de blå til a-post og de røde til b-post. Det portugisiske postvæsen er et af de mest effektive i Europa. 

Frimærker (selos) kan købes på posthuse, butikker med Correios skilt eller automater, som er opstillet mange steder i større byer.

Telefon og internet
Det portugisiske telefonnet er blevet væsentligt forbedret, så der i dag ikke er problemer. Internet adgang er muligt mange steder, f.eks. på mange turistinformationer og forbindelserne er hurtige. 

Landekoden til Danmark er 0045 og den anden vej til Portugal er den 00351. Mobildækningen er fuldt på højde med resten af Europa.

Elektricitet
Normalt er der ingen problemer med elektriciteten. Portugal benytter 220 volt og stik med to runde ben som i Danmark. 

Offentlig transport
Det offentlige transportnet i Portugal fungerer fint. Specielt i Lissabon er det på mange måder bedre og renere end i mange andre store europæiske byer, København inklusive.

Billetpriserne på tog og busser er (for nordboere) desuden meget rimelige. Se også artiklen: Ferie i Lissabon - sådan kommer du rundt.

Metroen i Lissabon
I Lissabon er der i 2008 indført et system i metro'en, hvor man genbruger sin billet.

Systemet/kortet hedder Viva, og første gang man køber en billet koster den 1,25 euro (pris per juni 2008). Man kan efterfølgende bruge den samme grønne billet, som kan lades op med en ny tur til metroen for kun 75 cent (ca 5 kroner). Viva kortet kan bruges i et år.

Det er pærelet at finde ud af når man ved, hvor Viva-kortet/billetten skal sættes ind i maskinen. Se, hvordan de lokale gør eller gå hen til en metromedarbejder og spørg.

Du kan her finde mere information om vejret i Portugal.
Praca do Comercio, Lissabon
Elektricitetsmuseet, Lissabon - Foto: Adelino Oliveira