Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
 
Søg billige ferieboliger i Portugal - inkl. Madeira & Azorerne 
Søg ferieboliger
Log på Portugalnyt
Om Portugalnyt

Aktiv ferie Portugal - langdistanceløb i Portugal - hel og halvmarathon

Der er mange motionister, som har prøvet at løbe under sydens bagende sol på en sommerferie.

I Portugal er det normalt meget varmt i sommermånederne fra juni til hen i september, og det er da heller ikke i denne periode man ser det store udbud af langdistanceløb, såsom hel og halvmarathon.

Se mere om klimaet i Portugal.

Portugal løber udenfor den varme sommer
Men der afholdes rigtig mange løb i Portugal udenfor de helt varme måneder. Lissabons helt store halvmarathon løb, der vel sagtens kan sammenlignes med London Half Marathon i kvalitet, bliver afholdt hvert år i december måned - læs mere herunder.

I Portugal er julemåneden den bedste måned til lange løb. Solen brænder ikke fra en skyfri himmel og temperaturen er på de behagelige 15 grader, hvilket er den bedste løbetemperatur for almindelige motionister, der udover at skulle klare sig igennem et langt løb, ikke får varmen at slås med oveni.

Ét af de mest populære løb i Portugal er Lissabon Halvmarathon.

Video fra Lisbon Half Marathon 2013 (EDP Half Marathon)

Weekendophold i Portugal - sammen med et løb
Deltagelse i et af de mange langdistanceløb er samtidig også en perfekt grund til at besøge landet. Man kan sagtens kombinere en forlænget weekend med et løb og lade resten af dagene gå med de utallige oplevelser man kan finde i Porto, Algarve eller Lissabon områderne, hvor der traditionelt arrangeres mange løb.

Det er ikke svært at komme til Portugal, finde et hyggeligt hotel, slentrer rundt i de små snoede gader i de mange gamle, historiske bydel, spise lækker mad på en restaurant og så deltage i et stort motionsløb, der som oftest foregår i rammer der er meget ulig dem man ser til hverdag. Natur og landskaber, historiske og kulturelle seværdigheder og moderne bygningsværker er bare nogle af de oplevelse man får, når man stiller op til løb. Og man har som regel også godt vejr.

Foråret starter i marts måned
Det er primært kun i januar og februar man løber med lange bukser, hue og vanter i Portugal. Allerede fra marts er en normal sommer løbeuniform, med t-shirt og korte bukser, rigelig påklædning og det er den indtil starten af december måned.

Tip: husk altid solcreme til de korte og lange marathonløb
Et tip er altid at huske solcreme, solen skinner meget stærkere tidligere på året end man er vant til, samt et svedbånd til armen. Man får brug for at tørre sveden af panden. Og selvfølgelig godt med væske før under og efter ethvert træningspas eller konkurrenceløb.

Nedenfor er beskrevet nogle af de mest populære løb i Portugal:

Funchal Halvmarathon - 2/3 2014
Hovedbyen på Madeira byder på halvmarathon løb i måske Europas bedste temperaturer på denne tid af året. Løbet afholdes i marts og er et traditionsrigt motionsløb, der fører løberne igennem de mange hyggelige gader i Funchal, samt ud af byen med den smukke bugt og de enestående bjerge som en fantastisk baggrund.

Lissabon Halvmarathon - Lisbon Half Marathon 16/3 2014
Hvert år i marts måned afholdes det traditionsrige Lissabon Halvmarathon (Meia Maratona de Lisboa), der starter ved den imponerende bro Ponte de 25 Abril på den anden side af Teja-floden og slutter foran det lige så imposante kloster Mosteiro de Jerónimus i Lissabon bydelen Belém.

Dette løb lagde i mange år asfalt til nogen af de hurtigste tider i verden på halvmarathon distancen og alle løbere komme forbi et utal af seværdigheder undervejs. I 2014 er det 24. gang løbet bliver skudt i gang med mere end 35.000 deltagere.

Se artikel om Lisbon Half Marathon.

Cascais-Oeiras-Lissabon 20 km - 13/4 2014
Dette er Portugals ældste løb. Det var oprindeligt et stafetløb (det er det til dels stadig), der gik fra by til by på Lissabonkysten, også kaldet Costa do Sol. I dag er det afholdt mere end 75 gange og det er både et individuelt 20 km løb og en 4x5 km stafet. Sceneriet langs med kysten er helt ekseptionel, så det er et løb der næsten bare skal opleves. Løbet starter i feriebyen Cascais, der ligger 30 km udenfor Lissabon.

1. maj løbet i Lissabon 15 km - 1/5 2014
Dette løb afholdes for at skabe lidt hygge blandt motionsløbere, der på samme tid vil vise solidaritet med den portugisiske arbejderklasse. Løbet, der løbes 1. maj, giver mulighed for at løbe på Lissabons store avenuer, der i dagens anledning er spærret for trafik.

Douro-dalen Halvmarathon - 18/5 2014
Verdens flotteste løb, kalder arrangørerne Meia Maratona do Douro. Der løbes langs med Douro-floden, med den helt specielle udsigt til portvinsmarkerne langs med flodens bredder. Et synsindtryk man har for evigt og som i sig selv er motivation nok til at gennemføre et halvmarathon.

Portugal Halvmarathon - 5/10 2014
Lissabons anden store bro Ponte de Vasco de Gama, en af Europas største broer, danner rammen om Portugal Halvmarathon der løbes i oktober måned. Mere end 16.000 løbere prøver kræfterne af med dette arrangement der også går under navnet Rock ’n Roll Lissabon Half Marathon

Lissabon Marathon - Lisbon Marathon 5/10 2014
Maratona de Lisboa hedder også Rock ’n Roll Lissabon Marathon og løbes som Portugal Halvmarathon samme dag i oktober måned. Der vil som navnet antyder være musikalsk underholdning undervejs, med deltagelse af flere end 20 bands der stiller op langs med ruten. Der er sædvanligvis en koncert om aftenen med et kendt portugisisk orkester med gratis adgang for alle deltagere.

Porto Marathon - 2/11 2014
At løbe Porto Marathon er som at løbe midt i Portugals historie. Maratona do Porto afholdes i november måned og er et forholdsvist ungt løb. Porto Halvmarathon foregår i en hel unik kulisse og specielt den gamle bydel i Porto er helt utrolig - den står også opført på UNESCOs verdenskulturarv liste. Dagen før løbet har alle deltagere gratis adgang til Fado koncert.

Opdagelsernes Halvmarathon - 8/12 2014
Meia Maratona dos Descobrimentos er løbet der viser alle Lissabons seværdigheder frem undervejs. Lissabons gader, historiske monumenter, moderne arkitektur og grønne områder danner tilsammen baggrunden for dette helt specielle Halvmarathon, der hvert år tiltrækker rigtig mange løbere fra udlandet. Dette er sidste chance for at løbe i behageligt vejr i Europa, inden vinteren sætter ind.

Udover ovennævnte arrangementer, afholdes der halve og hele marathon løb mange andre steder i Portugal. Algarve Marathon løbes i Faro, Coimbra i det centrale Portugal har et Halvmarathon og begge steder afholdes der et utal af terrænløb på op til 75 km.

Udenfor sommersæsonen er det som oftest billigere at købe flybilletter til Portugal og hotelophold er også billigere udenfor den gængse turistsæson. Man kan sagtens få masser af gode oplevelser hele året i Portugal.

Ferie på cykel i Portugal
Løb langs Lissabonkysten i Portugal.

´