Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
De syv bedste seværdigheder i Portugal

Den 7. juli 2007 blev resultatet af en landsdækkende afstemning offentliggjort på portugisisk TV i et stort anlagt show med sangerne Jenifer Lopez, José Carreras m.fl. som værter.

De syv fornemste portugisiske attraktioner og seværdigheder udvalgt af de portugisiske fjernsynsseere blev følgende:

Mosteiro de Alcobaça
I den lille by Alcobaça ca. 120 kilometer nord for Lissabon ligger nogen af de ældste middelalder-bygningsværker i Portugal samlet i Alcobaças bymidte.

Klosteret (mosteiro) blev grundlagt i 1178, mens dele af de fantastiske gotiske konstruktioner daterer tilbage til 1153.

De historiske personligheder Dom Pedro den I og Inêz de Castro har mausoleer i klosteret. Begge er hovedpersoner i et af de største kærlighedsdramaer i portugisisk historie. Inêz de Castro blev først lovformeligt gift med Dom Pedro d. I efter sin død, men parret nåede dog at få børn, inden Inêz blev beordret myrdet af Dom Afonso IV, som var Pedro's far. Det var selvsagt ikke særligt befordrende for familieidylen, og det kastede Portugal ud i en borgerkrig.

Legenden foreskriver at Inêz og Pedro på dommedag vil rejse sig fra deres kister og se på hinanden. 

Det koster mellem 20 (børn) og 35 kroner at besøge de særdeles velbevarede bygninger. Mosteiro de Alcobaça er på Unescos liste over World Heritage Sites.

Mosteiro dos Jerónimos
I Belém 5 km vest for Lissabon ved Tejo flodens udmunding ligger Mosteiro dos Jerónimos.

Man kan se det imponerende kloster som nærmest ligner et slot allerede når man ankommer til Belém med kystbanen fra Lissabon som løber lige forbi.

Entre er 20 kroner for børn og 35 for voksne.  Billeder beskriver bedre end ord. Prøv at kaste et blik på følgende side www.mosteirojeronimos.pt/ (engelsk version aktiveres i nedre højre hjørne) som også beskriver Torre de Bélem.

Torre de Belém
Er man allerede i Belém må man ikke snyde sig selv for at opleve Torre de Belém (Belém tårnet).

Det blev bygget omkring år 1515 og ligger ca. 1 kilometer fra Mosteiro dos Jerónimos helt ud til vandet. Torre de Belém havde nogenlunde samme funktion som Kronborg i Danmark: at sørge for hovedstadens sikkerhed.

Entré koster 25 kroner for voksne, børn under 15 år kommer gratis ind. Både  Mosteiro dos Jerónimos og Torre de Belém er på Unescos liste over World Heritage Sites.

Palácio Nacional da Pena
Lidt nord for Cascais i Sintra-bjergene ligger det tætteste man kommer på et torneroseslot i Portugal.

Slottet Palácio Nacional da Pena er bygget omkring 1840 på ruinerne af et gammelt kloster (konvent). Dronning Amélia var residerende på slottet indtil 1910 hvor den portugisiske republik blev udråbt.

Både udvendigt og indvendigt er slottet et overflødighedshorn af kitch, magi og extravagance.

Entre koster 30 kroner for voksne og 15 kroner for børn, børn under 6 har gratis adgang.  Der er ca 35 kilometer til Palácio Nacional da Pena fra Lissabon og fra centrum af Cascais ca 15 kilometer.

Tag eventuelt toget til Sintra fra Lissabon stationen Rossio (ca. 12 kroner for en enkelt-billet).  

Castelo de Guimarães
I Costa Verde regionen (kaldes også Minho regionen) omkring 90 kilometer fra den nordlige grænse til Spanien (Galicien) finder man Castelo de Guimarães.

Slottet var en fæstning og blev bygget omkring år 1100. Det har 7 tårne og en fantastisk udsigt. Byen Guimarães er Portugals gamle kongeby og historisk vigtig på mange måder.

Det var blandt andet herfra at Portugals første konge Alfonso I startede felttoget (reconquista) som endte i Algarve med den endelige fordrivelse af Moor'ene fra Portugal omkring år 1250.

Entre er rimelige 10-15 kroner. Castelo de Guimarães ligger lidt langt fra de traditionelle udflugtsmål i Portugal. Til gengæld er der relativt få turister og regionen er kulturmæssigt lidt forskellig fra resten af Portugal.

Castelo de Óbidos
Castelo de Óbidos ligger i Estremadura regionen 25 kilometer vest for den gamle fiskerby Peniche.

Afstand til er Lissabon er ca. 90 kilometer. Slottet er en gammel middelalderborg. Én af de bedste Pousadas de Portugal (kro og slots overnatninger) ligger inden for bymuren.

Mosteiro de Batalha
Batalha ligger godt 140 kilometer nord for Lissabon og ca 15 kilometer fra Alcobaça. Man kan se byens imponerende og dominerende middelalderkloster langvejs fra.

Bygningsværket er også kendt under navnet Mosteiro de Santa Maria da Vitória og blev bygget omkring år 1385. Klosteret er bygget i gotisk stil og der siden sket tilføjelser i renaissance-stil.

Det er et andeles betagende bygningsværk som fremstår enormt i den smukke lille by Batalha. Mange af Portugals historiske personligheder fra den sene middelalder har mausoleer i klosteret i form af udsmykkede stenkister.

Her hviler bl.a. Henrik Søfarerens (Infante Dom Henrique) og Dom João den I. Entre er for voksne 30 kroner og for børn 15.

Andre attraktioner
Portugals attraktioner omfatter selvfølgelig mange flere seværdigheder end de 7 ovennævnte.

I Nordportugal er byen Braga berømt for sine mange og meget gamle kirker. Et besøg i Monsanto i det centrale Portugal er også en helt speciel oplevelse.

Events i Portugal på ferien
Der sker uendeligt meget i Portugal i forhold til landets størrelse.

Specielt om sommeren er kalenderen både i Lissabon, Algarve og Porto pakket med events for enhver smag.

Klik her for: Liste over artikler om events i Portugal (opdateres løbende) 


Portugalnyt hører gerne om ferieoplevelser og anbefalinger fra besøg til de 7 seværdigheder. Alle er velkomne til at benytte Portugal Forum.
Palácio Nacional da Pena, Sintra
Palácio Nacional da Pena, Sintra - Foto: Antonio Sacchetti