Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Vejr og klima i Portugal

Vejret i Portugal beskrives på disse sider, hvor du finder links til aktuelle temperaturer og vejrudsigter fra DMI. Du kan også finde vejrudsigter for feriedestinationer som Macao, Goa, Kap Verde og Rio de Janeiro i Brasilien, som udgør nogle af de tidligere portugisiske kolonier. Direkte links til de portugisiske vejroplysninger findes i menuen til højre under billedet.

Vejret i Algarve
Klimaet på Algarvekysten er både varmere og tørrere end i resten af Portugal. Sommeren er altid varm og selv om vinteren er der rimelige temperaturer, men dog ikke til badeferie med mindre man er lidt af en viking. Det skyldes selvfølgelig, at området ligger langt mod syd, men også det varme vand fra Middelhavet, som løber ud igennem ved Gibraltar spiller ind. Vi har her samlet de vigtigste oplysninger om vejret på Algarve.

Vejret i Lissabon
Omkring Lissabon og i særdeleshed på kysten i det nordlige Portugal bevirker beliggenheden ud til Atlanterhavet, at aftenerne selv om sommeren kan være ganske (behageligt) kølige. Ikke sjældent kan man opleve havgusen komme drivende ind over kysten, mens der blot et par kilometer inde i landet kan være det fineste vejr. Vi har her samlet de vigtigste oplysninger om vejret i Lissabon.

Regnmængderne forholder sig lige omvendt i forhold til temperaturen. Det regner meget i den nordlige del af landet, mens det i Alentejo og på Algarve regner væsentligt mindre, men som herhjemme kommer der mere nedbør om efteråret og gennem vinteren.

Vejret i Nordportugal
En historie fortæller, at klimaet i Nordportugal minder så meget om det engelske vejr, at det for flere hundrede år siden fik en stor koloni englændere til at bosætte sig der.
Læs om vejret i Porto, Nordportugal.

Vejret på Madeira 
Klimaet på Madeira er den overvejende grund til at alle de store charterbureauer har øen med i deres vinterprogram. Vejret kan være meget omskifteligt på Madeira, men altid mildt. Klimaet på Madeira byder på masser af varme og vand har gjort øen frodig og Madeira er fortsat et af de populæreste tilflugtssteder for solhungrende Nordeuropæere om vinteren. Vi har her samlet de vigtigste oplysninger om vejret på Madeira.

Vejret på Azorerne
Acorerne har færre solskinstimer end både fastlandet og Madeira og det regner faktisk lige så meget som i Nordportugal, men temperaturen er mere konstant med dagtemperaturer på 17 - 25 grader året rundt. Vi har her samlet de vigtigste oplysninger om vejret på Azorerne.

San Miguel, Azorerne
San Miguel, Azorerne - Foto: Fernando Chaves