Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
 
Søg billige ferieboliger i Portugal - inkl. Madeira & Azorerne 
Søg ferieboliger
Log på Portugalnyt
Om Portugalnyt

Madeira rejse med guide:
Rundrejse på Madeira med læserrabat

Denne rejse er ikke aktiv pt.

Se istedet: Vidunderlige Madeira 

Læserrejse: Madeiras Højdepunkter
Via Portugalnyt kan du bestille denne unikt sammensatte læserrejse til Madeira til særpris. 

Rundrejsen ”Madeiras Højdepunkter” er en rejse med fokus på solskinsøens største seværdigheder. Du vil blandt andet opleve Madeiras natur, de charmerende mindre byer på kysterne, Nonnernes Dal samt Madeiras hovedstad Funchal. Se rejsedatoer og priser i faktaboksen nederst.

Hvordan bookes denne rejse til Madeira?
Send os en email på rejse@portugalnyt.dk eller udfyld kuponen nederst på siden.

Beskrivelse af Madeira rejsen
Den oprindelige vulkanske ø har et mildt subtropisk klima. Med beliggenhed omkring 600 kilometer udfor Afrikas vestkyst er Madeira et af Atlantens flotteste øer at besøge.

Siden øen blev opdaget i år 1420 har den været portugisisk. Madeira har selvstyre og er sammen med Lissabon blandt de rigeste områder i Portugal. 

Oven i købet er Maderia via sin staus som særlig økonomisk zone (herunder kun 15% i højeste momssats) forblevet én af de billigste ferieøer tæt på Europa.

Denne rund-rejse på Maderia giver gæsterne mulighed for at opleve de bedste af øens mange attraktioner.

Madeiras frodige natur skyldes i høj grad dens vulkanske historie. På rejsen 'Madeiras Højdepunkter' tages gæsterne med rundt til naturens små underværker på Madeira såvel som til de mange spændende små-byer og bygningsværker, man finder på ferieøen.

Madeira Rejser på alle årstider
Mange turister rejser til Madeira i februar, marts eller april, men også i sommer-månederne maj, juni og august er det muligt at opleve Madeiras Højdepunkter.

Efterårets rejser til Madeira i september-oktober er også populære. Op til 24-25 grader i oktober er normalt. Temperaturerne ligger helt ind i december og januar som regel på 18-20 grader i dagtimerne.

Se også: Temperaturtabel for Madeira.

 
Rejseplan - Madeiras Højdepunkter

Madeira rejse dag 1 - ankomst til Funchal
Funchal lufthavn ligger på den øens østlige del. Her afhenter den danske guide gæsterne ved ankomst, og derefter går turen til den lille by Ponta do Sol vest for Funchal.

I Ponta do Sol indlogeres gæsterne på det 4-stjernede hotel Enotel Baía - Ponta do Sol.

Madeira rejse dag 2 - afslappende vandretur
Rejser man til Madeira, anbefales det at tage sig god tid og nyde naturen og de spektakulære omgivelser.

Den første dag lægges derfor ud med en afslappet vandretur i området omkring landsbyen Ponta do Sol, hvor rejselederen fortæller om området og dets historie.

Ponta do Sol ligger omkring 25 kilometer fra Funchal og var et af de første steder portugiserne slog sig ned, da den 828 km2 store ø, som er lidt større end Bornholm.

Byen ligger i en naturlig bugt og som navnet antyder er Ponta do Sol måske Madeira's mest solbeskinende område - blandt andet fordi klipperne omkring bugten reflekterer solen. Hotellet har naturligvis solterrasse (på taget), indendørs pool og er i øvrigt moderne indrettet. Alle værelser har pragtfuld havudsigt.

På turen rundt i Ponta do Sol besøges blandet andet en lille fabrik, som producerer banan-kompot. Madeira's lokal-dyrkede bananer er lidt mindre og lidt mere 'sprøde' at sætte tænderne i end de bananer, man normalt finder i danske forretninger.

Eftermiddagen er til fri disposition. Der er tid til en dukkert i poolen på hotellet eller eventuelt i Atlanterhavet fra sten-stranden tæt ved (husk bade-sandaler). Om aftenen er der middag på hotellet.

Næste morgen checkes bagagen ud og medtages i bussen til Madeira-rejsens næste hotel.

Madeira rejse dag 3 - langs kysten på Madeiras vestlige del
Mange turister rejser til Madeira uden at opleve de små charmerende kystbyer, som ligger med få kilometers afstand på øens vestligste del.

Den vestlige del af solskinsøen af målet for udflugten på 3. dagen.

Fra hotellet i Ponta do Sol køres langs sydkysten gennem Madalena do Mar og Calheta til byen Prazeres. Her findes en virksomhed, som har specialiseret sig i at dyrke the og urter. Produkterne kan bruges mod en lang række lidelser. Der produceres også is og marmelade.

I det charmerende Prazeres besøges desuden den lille dyrepark Quinta Pedagógica (børne-dyrepark), som både har traditionelle husdyr og mere eksotiske beboere.

Besøget på den sydlige del af Madeira afsluttes med et besøg ved udsigtspunktet Ponta do Pargo, hvor det gamle fyrtårn fra år 1922 skuer over Atlanterhavet 290 meter over havet.

Fra Madeiras vestligste punkt Ponta do Pargo går turen mod nord til Porto Moniz. Den nordvestlige del er tyndt befolket, men landskabet er fantastisk smukt.

I Porto Moniz er der frokost og desuden tid og mulighed for et bad i et af områdets naturlige hav-bassiner - gæsterne kan alternativt spadsere en tur gennem byen.

Turen rundt på det vestlige Madeira fortsætter langs nordkysten, hvor man meget tydeligt kan se øens vulkanske oprindelse. Nordkysten præges af stejle klipper og frodige plateauer og skråninger. Her besøges blandt andet dalen Chão de Ribeira ved byen Seixal. 

Når de lokale skal på søndagstur, er dette område ét af de foretrukne udflugtssteder.

Sent på eftermiddagen ankommer gæsterne til det charmerende 4-stjernede hotel Estalagem do Mar i byen São Vicente.

Madeira rejse dag 4 - lava-grotterne på nordkysten
Hotellet i São Vicente ligger i særdeles naturskønne omgivelser i niveau med havet. Udsigten er uforlignelig, og man kan nyde solen foran pool'en med de stejle vulkanske klipper i baggrunden.

São Vicente er berømt for sine lava-grotter og for at være én af de ældste byer på Madeira. Byen, der ligger 270 meter over havet, var oprindeligt et fiskerleje og har stadig et godt udvalg af fiskerestauranter.

Udover de spændende lava-grotter og det vulkanske besøgs-center finder man i byen São Vicente en kirke, som daterer sig tilbage til år 1694. São Vicente området grænser op til den unikke Laurissilva-urskov, og der findes gode muligheder for vandreture. Turens danske guide viser rundt.

Om aftenen er der middag på hotellet.

Madeira rejse dag 5 - fra Ponta Delagada til Funchal
Om formiddagen checkes ud fra hotellet i São Vicente inden bussen kører gæsterne mod øst for at besøge byerne Ponta Delgada og Santana. Begge byer ligger smukt ud til havet på Madeiras nordøstlige kyst.

I Ponta Delgada besøges det lille museum Museum Casa dos Velhos Encantos, der fremstår som et traditionelt Madeira-hjem fra tiden før 2. verdenskrig.

I nærheden besøges Arco São Jorge og Madeiras største rosenhave inden turen går videre mod byen Santana.

I Santana er der frokost i områdets frilandsmuseum, som er opbygget som en tema-park med kunstfærdige figurer. Om eftermiddagen fortsættes til hovedstaden Funchal, der også er Madeiras administative center og med omkring 120.000 indbyggere langt den største by på Madeira.

Når man taler om 'hovedstad på Madeira', må man naturligvis huske at Madeira på trods af at være en såkaldt autonom region stadig hører under Portugal og dermed hovedstaden Lissabon. Mange beboere på Madeira, som på portugisisk kaldes 'madeirenses', synes dog at politikerne i Lissabon bør bestemme mindst muligt på Madeira. 

På vejen til Funchal besøges Machico på Madeiras østkyst. Machico var engang Madeiras hovedstad og er nu-til-dags kendt for at være én af to Madeira-byer, hvortil man har importeret sand fra det vestlige Sahara for at kunne tilbyde turisterne på vulkanøen en rigtig sandstrand.

I Funchal indlogeres gæsterne på det 4-stjernede Hotel Four Views Baia i den nordvestlige del af Funchal. Det nybyggede (2008) Four Views Baia ligger omkring 100 meter over havets overflade og har en meget flot udsigt over den gamle by i Funchal, over Funchal marina og ud over Funchal bugten.

Funchal er velbesøgt af enorme cruise skibe, som også udgør et imponerende syn, når de ankrer op ved yderste mole.

Madeira rejse dag 6 - oplevelser i Funchal
Store højdeforskelle og fokus på turisme kendetegner den smukke og meget farverige by Funchal.

På Mercado dos Lavradores (arbejdernes marked) kan man købe blomster, frugt, fisk og meget andet. Specielt det store udvalg af friske fisk er en oplevelse. Vær opmærksom på frugt-priserne - ikke alt er billigt på Funchals største marked.

Blandt Funchals seværdigheder er den gamle domkirke 'Sé' blandt de mest fremtrædende bygningsværker. Turens danske guide viser rundt og tager blandt andet gæstene med i botanisk have i Funchal.

Efter frokost i Funchal tæt på lystbådehavnen går turen til museet 'Quinta das Cruzes' og til en broderi-fabrik. Den guidede tur rundt i Funchal afsluttes med et besøg i en vinkælder, hvor den for de fleste danskere så velkendte Madeiravin prøvesmages. Denne type vin fra Madeira stammer helt tilbage fra det 16. århundrede.

Se mere om seværdigheder i Funchal.  

Madeira rejse dag 7 - Nonnernes Dal
Nonnernes Dal er måske den mest berømte attraktion på Madeira.

Efter at have kørt igennem eukalytus- og kastanjeskove op til Eira do Serrado når selskabet til landsbyen Curral das Freiras, som på dansk betyder Nonnernes Dal.

Legenden fortæller at nonner fra Santa Clara klosteret i år 1566 flygtede til dalen efter at pirater havde angrebet Funchal på Madeira. 

Den meget usædvanlige landsby ligger midt på Madeira dybt nede i en dal og nås kun via bjergveje hugget ind i klipperne.

Efter Nonnernes Dal går turen til det maleriske Câmara de Lobos (på dansk: ulvenes kammer) vest for Funchal. Ulve betyder dog her søløver, som tidligere var ret almindelige ved Madeiras sydlige kyst. Er man heldig, kan man stadig se nogen få.

Englands berømte premierminister Winston Churchil var en stor beundrer af Madeira og specielt af Câmera de Lobos, som han yndede at male.

Om aftenen er der middag på en lokal restaurant, hvor der blandt meget andet er lokale unikke specialiteter på menu'en. Under middagen vil gæsterne stifte bekendtskab med den specielle portugisiske fado-musik.

Madeira rejse dag 8 - hjemtur til København
Rejsen rundt til Madeiras Højdepunkter er ved at være til ende.

Der er morgenmad på hotellet inden der checkes ud. Bussen kører gæsterne til Funchal lufthavn og flyet til København.

Fakta om rejsen

Pris for Madeiras Højdepunkter læserrejse
Fra 7.890 kr. per person (ved 2 personer)
Prisen afhænger af rejseperiode - se herunder.

Rejseperiode - afgange fra København:

Denne rejse er ikke aktiv pt.

Se istedet: Vidunderlige Madeira

Ovenstående priser inkluderer 100 kr. læser-rabat per person ved booking af Madeira-rejser via Portugalnyt.

Tillæg pr. person:
Administrationsgebyr: 75 kr. (obligatorisk)
Enkeltværelsestillæg: 1.400 kr. (valgfri)
Sygeafbestillingsforsikring: 479 kr. (valgfri)
Havudsigt i Funchal: 300 kr. (valgfri)

Inkluderet i prisen:
 • Fly København-Funchal t/r inkl. alle afgifter
 • 2 nætter Hotel Enotel Baía do Sol 4*, Pt. do Sol
 • 2 nætter Estalagem do Mar 4*, São Vicente
 • 3 nætter Hotel Four Views Baia 4*, Funchal
 • 7 x morgenmad, 2 x frokost, 5 x middag
 • Transporter ifl. program
 • Dansk rejseleder
 • Entréer på udflugter
 • Udflugt: Let vandring ved Pt. do Sol
 • Udflugt: Madeiras vestkyst
 • Udflugt: Lava-grotter og vulkancentret 
 • Udflugt: Madeiras østkyst
 • Udflugt: til fods i Funchal
 • Udflugt: Eira do Serrado, Nonnernes Dal
Følgende er IKKE inkluderet i prisen:
 • Enkeltværelsestillæg
 • Havudsigt i Funchal
 • Drikkevarer ved frokost og middag
 • Forsikringer og gebyrer

Læserrejsens hoteller på Madeira:
Denne rejse inkluderer overnatninger på tre 4-stjernede hoteller på Madeira.

Hotel Enotel Baia do Sol i Ponta do Sol
4-stjernet hotel beliggende i Ponta do Sol på Madeiras sydkyst. Ponta do Sol er omgivet af bjerge og man kan ofte opleve en flot solnedgang.

Hotel Enotel Baía
Rua Dr João Augusto Teixeira
9360-215 Ponta do Sol
Madeira, Portugal

Hotel Estalagem do Mar nær Sao Vicente
4 stjernet hotel beliggende nær landsbyen Sao Vicente på Madeiras nordkyst. Hotellet har en fantastisk udsigt samt beliggenhed.

Estalagem do Mar Hotel Madeira
Juncos - Faja da Areia, 9240-210
São Vicente
Madeira, Portugal

Hotel Four Views Baia i Funchal
Nyt hotel i Funchal med flot udsigt over Funchal bugt samt bjergeneomkring. Hotellet ligger 5-7 minutters gang fra centrum af Funchal.

The Four Views Baía Hotel
Rua das Maravilhas, 74
9000-177 Funchal,
Madeira, Portugal

Teknisk Arrangør:
Kulturrejser Europa, som er medlem af Danmarks Rejsebureauforening samt medlem af Rejsegarantifonden (nr. 1920).

Kontakt: rejse@portugalnyt.dk

Europas smukkeste rundrejse på Madeira.

Ponta do Sol

Dyrepark i Prazeres 

Udsigt fra Seixal på Madeiras nordkyst

Funchal på Madeira

Nonnernes Dal - Curral das Freiras


Send forespørgsel om læserrejsen "Madeiras højdepunkter"

Kontakt os herunder, hvis du ønsker at sende os en booking forespørgsel på læserrejsen til Madeira.Bemærk at din eventuelle reservation først bliver endeligt bekræftet, når du modtager en bekræftelse fra rejse-arrangøren. Udfyld formularen herover eller send en email til rejse@portugalnyt.dk.