Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Ricardo Carvalho i EM 2008

Fulde navn:
Ricardo Alberto Silveira Carvalho

Alder:

Født/opvokset: 
18. maj 1978 i byen Amarante i Nordportugal

Klub:
Real Madrid siden 2010

Tidligere klubber:
1998-1999 FC Porto (Portugal)
1999-2000 Vitória FC (Portugal) udlånt fra FC Porto
2000-2001 FC Alverca (Portugal) udlånt fra FC Porto
2001-2004 FC Porto (Portugal)
2004-2010 Chelsea (England)

Plads:
Forsvarsspiller

Kampe for Portugal inden EM 2008:
67
 

Mål for Portugal inden EM 2008:
4

Stamspiller på Portugals landshold:
Nej, men var tidligere. Carvalho har masser af erfaring og yder altid en stabil indsats - som regel overskygget af andre spillere, men altid over gennemsnittet.


Ricardo Carvalho's
 
fodboldkarriere:
Allerede som ung blev Ricardo Carvalho betragtet som en meget talentfuld fodboldspiller med styrke specielt i hovedspillet.


Carvalho er 1,83 meter høj, men det er ikke kun som forsvarsstøtte foran eget mål at den habile portugiser gør sig gældende. Når man mindst venter det kan den tilsyneladende 'harmløse' forsvarsspiller finde på at gå direkte efter modstandernes mål, hvilket Manchester United fandt ud af i 2006, da Carvalho var ansvarlig for ét af de to mål i 2-0 sejren over den nordengelske klub.

Ricardo Carvalho var desuden kendt for sit tætte forhold til José Mourinho, men der har dog også været uoverensstemmelser mellem de to, da Mourinho var træner i Chelsea. Carvalho har også rost valget at Chelseas nye træner Scolari, som Carvalho naturligvis kender indgående fra Portugals landshold.

I de seneste par år er Carvalho blevet mere rolig, og han underskrev i 2007 en ny 5-årig kontrakt med Chelsea.

Der er sjældent nu til dags den store virak omkring Ricardo Carvalho. Til gengæld er han efterhånden én af de mest erfarne på såvel Chelsea's som det portugisiske landshold.

Ricardo Carvalho blev valgt til årets spiller af holdkammeraterne i Chelseas egen spillertrup i 2008. Blandt Chelsea fans blev han nummer 3 i afstemningen efter Michael Ballack og Joe Cole.

Trivia og links:
Ricardo Carvalho stammer fra den samme lille by, Amarante, i Nordportugal med omkring 11 tusind indbyggere som Nuno Gomes.

Den erfarne og klippestabile portugisiske forsvarsspiller skylder sin tidligere træner i Chelsea meget, idet det var José Mourinho som 'opdagede' ham.

Det kostede efter sigende Chelsea 26,5 millioner euro at sikre sig Carvalho i 2004 efter han havde vist sine kvaliteter i EM 2004 slutrunden.

I juni 2008 spekulerer sportsaviserne i om Carvalho måske er på vej til italienske Inter, hvor landsmanden José Mourinho har overtaget trænerjobbet. I et interview siger Carvalho dog at det ikke har noget på sig. Carvalho vil efter sigende hellere have stabilitet og er ikke imponeret af at Chelsea nu med Felipe Scolari har træner nummer 3 i løbet af et år.

Her en video hyldest til Ricardo Carvalho, som viser, hvor målfarlig han er.

YouTube video: Ricardo Carvalho mål


Flere profiler tilføjes løbende. Tip os gerne om gode sider om det portugisiske landshold via info@portugalnyt.dk.

Portugals Ricardo Carvalho
Ricardo Carvalho, Chelsea - Foto: Chelsea FC