Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Sao Miguel seværdigheder

Fire områder på Sao Miguel øen har speciel interesse for turister.

Sete Cidades
Sete Cidades er et vulkankrater på den vestlige del af Sao Miguel. Krateret er kæmpestort - faktisk hele 18,6 kvadratkilometer. Det svarer i teorien til at man kunne placere Azorernes mindste ø Corvo I krateret. I krateret finder man den fantastiske blå sø Lagoa Azul og grønne sø Lagoa Verde samt Sao Tiago søen.

På den vestlige del findes også området, som kaldes Ferraria, som intet har at gøre med det italienske sportvognsmærke Ferrari. Ferraria området har varme kilder, og når der er ebbe kan man bade i Atlanterhavet i mellem 30 og 50 grader varmt vand, hvilket er lidt af en oplevelse. I dette område er det også muligt at besøge én af de mange ananasproducenter på Sao Miguel. De store frugter dyrkes i drivhus, og ananas fra São Miguel er efter sigende nogen af de bedste i verden.

Oppe på Sete Cidades kraterets sydlige kant finder man udsigtspunktet Vista do Rei. Det er muligt at køre rundt på kraterkanten fra Vista do Rei så længe chaufføren husker at koncentrere sig om vejen mere end om udsigten. Hele det gamle vulkanske område er meget frodigt.

Nede i krateret finder man en by, som har navn efter krateret: Seta Cidades. Den har små tusind indbyggere. Der er boret en tunnel gennem krater væggen for at forhindre et Seta Cidades og markerne bliver oversvømmede. Tunnelen er for det meste tør, og man kan gå igennem den. Af og til kommer den til sin ret og virker som overløbs-kanal. Går man gennem tunnelen kommer man til byen Moisteiros uden for krateret.

Fogo
Fogo er et naturreservat, som ligger centralt på Sao Miguel. Fogo har den smukkeste grønne ‘smaragd' sø. Den hedder Lagoa de Fogo, som kan oversættes med ildsøen. Man finder også Caldeira Velha, som er et vandfald med vand fra de varme kilder i det vulkanske område.

Ikke langt derfra ligger på nordkysten ligger byen Ribeira Grande med omkring 5.000 indbyggere. I denne by finder man virksomheden Mulher de Capote, som laver den specielle passionsfrugt likør. Den lille virksomhed har vundet mange priser for sine produkter og tager også imod besøgende. Ribeira Grande har fire kirker hvoraf den kendteste er Nossa Senhora de Estrela. Desuden er byens rådhus beklædt med de specielle blå-hvide portugisiske kakler, som kaldes azulejos.

På den centrale del af øen finder man også byen Lagoa med godt 5.000 indbyggere. Lagoa er berømt for sin keramik og for fabrikken Cerâmica Viera, som også tager imod gæster.

Furnas
Furnas området ligger også inde på øens midte, men længere mod øst. Her kan man finde gejsere og varme kilder. Furnas er så vidt vides Europas mest aktive termiske område med 22 forskellige kilder. Her finder man også den store botaniske have Terra Nostra med en swimmingpool. Vandet i poolen er naturligvis kildevand og det er meget jernholdigt. I nærheden af Furnas området findes Europas eneste the-plantage, som hedder Plataçóes de Chá Gorreana.

Besøger man Furnas området skylder man sig selv at smage den traditionelle ret Cozido das Furnas, som er en slags stuvning af okse- og svinekød, kylling, pølser, forskellige slags kål, søde kartofler, yams (en slags sød kartoffel fra Afrika) og gulerødder. Alle de gode sager fyldes i en aluminiumsbeholder, som sættes godt ned i jorden i 6 timer. Det anbefales at bestille Cozida das Furnas i forvejen.

Nordeste
På den nordøstlige del af Sao Miguel finder man den grønneste, mest blomstrende og også mest beskyttede del af øen. Naturparken ved byen Nordeste hedder Ribeira dos Caldeirões. Der ca. 20% skov, meget dramatisk landskab, og det smukke område er perfekt til en picnic eller barbecue i det fri.

Der er mange spektakulære vandfald og helt usansynligt mange blomster; specielt om sommeren. I det lille paradis findes også en del gamle vandmøller og en mindre sø. Sao Miguels højeste punkt Pico da Vara ligger også i dette meget naturskønne område.

I Nordeste byen, som har godt tusind indbyggere, er der desuden et lille museum og en udstilling af kunsthåndværk.

Azores Taxi Tours
Vi har samlet mange af oplysningerne i denne sektion med hjælp fra Gary Travassos på São Miguel øen, som også venligst har stillet billeder til rådighed.

Gary driver Azores Taxi Tours. Skal man på ferie på São Miguel øen på Azorerne og ikke ønsker at køre i bil selv, kan man hyre Gary og hans Mercedes. Man kan her se Gary's standardpriser på ture på São Miguel.

Gary har efterhånden kørt med mange turister fra Skandinavien og kan derfor også tale lidt svensk.

Se også: Flora og fauna på São Miguel

Se desuden: Portugal tilbud - Hus til salg på Azorerne

Lagoa do Fogo, Azorerne
Vandfald, São Miguel, Azorerne - Foto: Gary Travassos