Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Tavira - det autentiske Algarve

Omkring 30 kilometer øst for Faro ligger byen Tavira.

Tavira har omkring 13.000 indbyggere og er kendt på Algarvekysten for sine elegante huse på hver side af floden Rio Gilão, der løber midt gennem byen.

Tavira skal i de opdagelsesrejsendes tid omkring 1500-tallet have været Algarves vigtigste by som følge af at Tavira lå tættest på Afrika (Marokko).

Hvide sandstrande på Ilha de Tavira
I umiddelbar nærhed af byen Tavira findes en 11 kilometer lang tange ved navn Ilha de Tavira.

Ilha de Tavira har nogen af Algarvekystens bedste strande. Der er adgang enten med færge eller via gangbroen fra Santa Luzia. Se mere nedenfor.

Turist i Tavira
Turister i det østlige Algarve kan ofte spare penge i forhold til de mest populære ferieområder omkring Albufeira, Lagos og Portimão.

Se også: Billig solferie i Portugal ved Tavira 

Det østlige Algarve er samtidig den varmeste del af Algarvekysten og på mange måder det mest autentiske Algarve.

Antallet af solkinstimer i Tavira i juni, juli og august er blandt de højeste i Europa.

Se mere om vejret på Algarvekysten (Faro) - man kan ofte lægge 1-2 grader til for at få Tavira temperaturen. Vandet er typisk mellem 16 og 20 grader varmt.

Fuldstændigt uspoleret er det østlige Algarve omkring byerne Tavira, Castro Marim, Monte Gordo og Vila Real de Santo Antónie dog ikke, men der er langt fære turister her end i det vestlige Algarve.

Området domineres om sommeren af portugisiske og spanske feriegæster. 

Omkring Tavira der gode muligheder for at se fugle herunder flamingoer, som godt kan lide salt-lagunen mellem fastlandet og Ilha de Tavira.

Se også: Fuglekiggeri i Algarve.

Hotel i Tavira
Priserne på hotelovernatning er mærkbart lavere omkring Tavira i forhold til i de populære områder i det vestlige Algarve, så man kan sagtens tillade sig lidt luksus.

Luksushotel for fuglevenner i Tavira
Er man natur-interesseret ligger der tæt på Tavira og faktisk inde i Rio Formosa Naturparken et hotel i særdeles rolige og flotte omgivelser.

Se mere om det 4-stjernede hotel Vila Galé Albacora ved Tavira.

Romantisk luksus-weekend ved Tavira
Vilacampina Guesthouse er som navnet antyder egentligt ikke et hotel. Standarden er imidlertid i øverste klasse på dette hyggelige og næsten nye luksus Bed & Breakfast, og det betaler man så lidt ekstra for.

Se mere om romantisk luksus-weekend for to ved Tavira på Vilacampina Guesthouse

Billig hotelferie i Algarve
Såfremt man gerne vil spare penge kan man i Tavira og omegn ofte finde gode tilbud på hotel-overnatning.

Et godt eksempel herpå er Hotel Tavira Garden. Her er der dog ofte fuldt booket.

Prøv i stedet Hotel Residencial Pôr Do Sol, som også har central beliggenhed og attraktive priser for børnefamilier (apartment til 4 personer).  

Værd at se i Tavira
Udover områdets flotte natur er Tavira by absolut et besøg værd. Tavira var tidligere magtens centrum i det østlige Algarve, og det ses fortsat tydeligt.

Tavira er sammen med byen Lagos på den vestlige del af Algarvekysten de arkitektonisk mest interessante byer i det sydligste Portugal. 

Det gamle Tavira, som kan dateres tilbage til omkring år 2.000 før kristi fødsel, blev som mange andre portugisiske kystbyer næsten totalt ødelagt af det voldsomme jordskælv i år 1755.

De ældste bygninger er derfor primært fra det 18. århundrede, men der er dog gjort forsøg på at genskabe dele af den oprindelige middelalderby, eksempelvis er Tavira berømt for broen over Gilão floden i typisk romansk byggestil. Det er dog sandsynligvis maurerne som oprindeligt byggede broen.  

Med hele 37 kirker er Tavira særdeles velforsynet. I byen står en statue af Dom Paio Perres Correia, som i år 1242 erobrede byen tilbage fra maurerne. Nordafrikanerne fik dog lov til fortsat at bo i deres egen bydel. Dén kom i lighed med i Lissabon efterhånden til at hedde Mouraria. 

  • Castelo de Tavira
    Taviras oprindelige borg fremstår stadig delvis, som den gjorde i middelalderen. Dengang var Tavira et vigtigt led i forsvaret mod pirater sydfra. Der er en fantastisk udsigt fra Castelo de Tavira, hvor der er gratis adgang intil kl. 17.   

Strandene ved Tavira
Praia do Barril stranden strækker sig flere kilometer på Ilha de Tavira, og man kan næsten altid finde et sted med meget få mennesker. 

Praia Santa Luzia
Stranden Santa Luzia ligger på Ilha de Tavira lige over for byen af samme navn. Santa Luzia er én af de bedste og største strande ved Tavira med klart vand.

Ilha de Tavira stranden
Den mest centrale strand tættest på Tavira by har navn efter øen, den ligger på.

Praia de Cabanas
Cabanas stranden ligger tæt på Tavira by, men separeret af Rio Formosa floden. Der går en lille færge over til Ilha de Cabenas øen, som er noget mindre end Ilha de Tavira.

Praia Conceicão
Praia Conceicão stranden ligger også på Ilha de Cabenas på den østlige del og er sædvanligvis meget rolig. Byen af samme navn ligger lige overfor. 

Herunder en video introduktion (på engelsk) til Tavira: 

Castelo de Tavira - Algarve billede
Castelo de Tavira - Foto: Câmara Municipal de Tavira