Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Vejret i Algarve

Det aktuelle vejr i Faro, Algarve.
Læs også 6-døgns vejrudsigt for Faro, Algarve fra DMI
(vejrudsigten åbner i et nyt vindue)

Algarve er ifølge statistikken et af de mest solrige områder i Europa. Der er faktisk flere solskinstimer på Algarvekysten end i Californien. Selv under den 'hårdeste vinter' fryser det aldrig på Algarve. Nattemperaturen når meget sjældent under 9-10 grader om vinteren.

Se også: Dejlig billig feriebolig på Algarvekysten

Om sommeren er temperaturen høj, men når dog sjældent over 35 grader i længere tid af gangen. 30-32 grader midt på dagen i Algarve er dog helt normalt. Se tabellen for gennemsnitstemperaturerne på Algarve. Temperaturerne som er angivet er de gennemsnitlige laveste nat-temparaturer og gennemsnitlige højeste dag-temperaturer i løbet af hver måned. Målingerne er baseret på området omkring Albufeira. En nedbørsdag i tabellen er defineret som en dag, hvor der falder 1 millimeter regn eller mere.

Klimatabel - Algarvekysten

  Temperatur
(lavest nat / højest dag)
Solskins
timer
Nedbørs
dage
  Nat Dag Dagligt (Per måned)
Januar 8 16 6 8
Februar 8 17 7 9
Marts 9 18 7,5 5
April 10 20 9 6
Maj 13 22 10 3
Juni 16 25 11,5 1
Juli 18 29 12 0
August 18 29 11,5 1
September 17 27 9,5 2
Oktober 14 23 8 6
November 11 19 6,5 7
December 9 17 6 8


Vandtemperaturen ved Algarve er relativ høj efter nordiske standarder. Portugiserne derimod synes det er hundekoldt specielt i januar, februar og marts, hvor vandet kun er omkring 15 grader varmt. I april og december når det ca. 16 grader, maj og november 17 grader, juni 18 grader, juli og oktober 19 grader og de to varmeste måneder hvad angår vandtemperaturer er august og september med 20 grader ved Algarvekysten. Der kan være variationer fra det lidt koldere vand omkring Sagres på den vestligste sydspids af Algarve til det lidt varmere vand ved Tavira ikke langt fra den spanske grænse mod øst.

Se også: Rejser til Faro

Klimaet i Algarve er generelt varmere end i resten af Portugal. Man siger populært at Algarve altid er én årstid foran Lissabon, og det passer næsten altid. Om sommeren er der som regel væsentligt varmere på Algarve. Mange elsker det, mens andre på ferierejse har det bedre med de lidt lavere temperaturer ved kysten vest for Lissabon eller længere mod nord ved strandene omkring fiskerbyen Peniche og feriebyen Ericeira. Det sker dog også indimellem at Lissabonkysten har højere temperaturer end Algarve.

Det blæser en del i området omkring Sagres og Lagos, som er de to kystbyer som ligger længst ud mod Atlanterhavet. Mange surfere og andre vindsports entusiaster flokkes derfor til Sagres området. Det er endda muligt at køre gokart ved hjælp af vinden i Sagres i de såkaldte 'blokarts'. Lagos er på grund af sin beliggenhed og veludbyggede marina ofte vært for store internationale sejlsportsarrangementer. Den øvrige del af Algarve ligger mere i læ, men det kan stadig blæse ved de fleste områder på Algarvekysten, hvilket dog kun er behageligt på de varmeste dage.

Links om Algarve:
Oplevelser på Algarvekysten for børn
Golf i Algarve
Algarves historie

Ferie på Algarvekysten:
Penthouse lejlighed udlejes i Praia da Rocha
Billig feriebolig Albufeira udlejes

Solnedgang, Quinta do Lago, Algarve
Solnedgang, Quinta do Lago, Algarve - Foto: Turismo Algarve