Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Vejret på Azorerne

Det aktuelle vejr i Horta, Azorerne (Açorerne).

Læs også 6-døgns vejrudsigt for Terceira fra DMI
(vejrudsigten åbner i et nyt vindue)

Vejret på Acorerne er medvirkende til at gøre øerne og faunaen til en fantastisk naturoplevelse. Der er ikke de store udsving i temperaturen mellem sommer og vinter. Atlanterhavet sørger for at udjævne årstiderne. Man oplever mange forskellige vejrtyper på øerne, og selv på hovedøen Sao Miguel kan der være forskelligt vejr samtidigt på de forskellige dele af øen. Portugiserne mener at vide at den mest pålidelige vejrudsigt man får på Azorerne, er den man får, når man kigger ud af vinduet om morgenen.

Klimatabel - Azorerne temperatur (Acorerne)

  Temperatur
(lavest nat / højest dag)
Solskins
timer
Nedbørs
dage
  Nat Dag Dagligt (Per måned)
Januar 12 17 3 12
Februar 12 17 4 11
Marts 12 17 4 10
April 13 18 5 7
Maj 14 20 6 5
Juni 16 22 5,5 4
Juli 18 24 7 4
August 19 25 7 6
September 19 24 6 8
Oktober 17 22 5 10
November 16 19 4 11
December 13 18 3 12

I tabellen er angivet gennemsnittet af de laveste temperaturer om natten i en given måned og gennemsnittet af de højeste temperaturer om dagen i en given måned. Der kan derfor sagtens være dage hvor temperaturen overskrider 25 grader i august. Nedbørsdage angiver dage, hvor det regner 1 millimeter eller mere.

Om sommeren regner det væsentligt mindre end om vinteren, men der kan stadig komme ret kraftig regn. Det sker dog kun sjældent og ikke i så mange dage i træk som om vinteren. Lidt støvregn hver dag eller en byge skal man dog være forberedt på også om sommeren. Januar og februar er vejrmæssigt de mest ustabile måneder og selv om temperaturen stadig er behagelig kan det blæse og regne meget.

Om aftenen falder temperaturen og det er en god ide at have en trøje eller en let jakke med også om sommeren. Om vinteren er det bedst at være varmt klædt på om aftenen, selv om temperaturen om dagen stadig når op på 16-19 grader.   

Badevandstemperaturen er stort set den samme sommer og vinter - omkring 20-22 grader. Øst for Ponte Delgada ved São Roque finder man én af de mest populære strande på Azorerne som bliver fyldt i weekenden. I selve Ponte Delgada kan man også bade i Lidoen ved havnen. Hvis man tager til den sydlige del af São Miguel øen, er der gode bademuligheder ved byen Vila Franca do Campo. Stranden ved São Miguels gamle hovedby på sydkysten er også god til snorkling. Er man taget til øen Santa Maria kan man i nærheden af byen Vila do Porto finde én af Acoernes bedste strande. Byen Prai da Vitoria ligger på øen Terceira, og her finder man også en udmærket sandstrand. Andre steder på øerne er der naturlige badesteder i klipperne og på hovedøen Sao Miguel kan man i kurbyen Furnas bade i den lokale parks helbredende varme vand. Varme kilder til badegæster med behagelig vandtemperatur findes der også på Sau Miguel ved Caldeira Velha. 

Vejret kan skifte en del på Azorerne. Hvis man har valgt at mellemlande i Europa eller skal nå en forbindelse i Danmark, er det er vigtigt at afsætte tid til forsinkede flyafgange fra lufthanven i Ponte Delgada. Der er næsten aldrig dårligt vejr, men på grund af tåge kan flyforbindelserne fra Azorerne let blive forsinkede.

Mere information her om Azorerne.

Vindmølle, Graciosa island, Azorerne
Vindmølle, Graciosa Island, Azorerne
Foto: Associacao de Turismo dos Acores