Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Vejret i Goa

Det aktuelle vejr i Goa.
Vejrudsigt Goa - 5 dages vejrudsigt.

Goa på vestkysten af Indien
Goa området på den indiske vestkyst har tropisk klima. I modsætning til mange andre varme steder i Indien opleves klimaet i Goa som behageligt, primært som følge af påvirkningen fra det Arabiske Hav.

Det 'tempererede' tropiske klima og Goas naturlige skønhed tiltrækker mange turister fra Europa.

Med sine dejlige strande og placering omkring 300 kilometer syd for Bombay (Mumbay), er den gamle portugisiske koloni Goa et af de mest populære feriesteder i Indien og i øvrigt også en populær destination for bryllupsrejser.

Sommer hele året i Goa
Goa er efter Indiske forhold en meget lille provins på kun 3702 kvadratkilometer. Størrelsesmæssigt er Goa dermed lidt større end Fyn.

Goa ligger på den nordlige halvkugle omkring 1500 kilometer fra ækvator. Vejret er derfor varmt i Goa hele året. Som følge af at Goa ligger i den nordligste del af det tropiske bælte bliver der sjældent over 35 grader, men temperaturer på op til 45 grader har dog været målt ved enkelte lejligheder.

Det bedste tidspunkt at besøge Goa på er i månederne oktober, november, december, januar, februar eller marts, dvs. i vinterhalvåret. Her vil man typisk opleve blå himmel og lange solrige dage uden at det føles alt for varmt. Goa har altid været kendt for sit fantastiske vejr, men man skal helst besøge område uden for regntiden. 

April og maj er de varmeste måneder i Goa og har også en noget højere luftfugtighed. Fra juni til september falder monsun regnen. Udover at perioden er køligere med mindre sol, er regnen også tiltrængt, idet regnperioden stort set er det eneste tidspunkt på året, hvor der for alvor falder nedbør i Goa.

Der blæser ofte en brise fra det Arabiske hav, og det sørger for at luftfugtigheden aldrig bliver lav og i øvrigt også for at temperaturen i Goa ikke bliver så høj at den bliver ubehagelig.

Tropisk klima i Goa
Tropisk klima er kendetegnet ved vedvarende høje temperaturer og lille temperaturforskel mellem sommer og vinter.

Goa vejret giver temperaturer på mellem 21 grader om natten og 33 grader om dagen det meste af året. I januar bliver det dog ´koldt' om natten med laveste temperaturer på omkring 19 grader.

I april og maj sker det at dagtemperaturen når op på 35 grader. Luften er også mere 'tung' i slutningen af april og i maj før regntiden begynder

I et tropisk klima er temperaturerne stabile, men til gengæld er der stor forskel på nedbøren over året. Tæt på ækvator har man typisk 2 regntider per år, men lidt længere væk fra ækvator, som i Goa, bliver regntiden til én længere periode. I Goa i Indien varer regntiden 4 måneder.

Se også: Billigt at holde ferie i Goa.

Goa - temperatur
Temperaturerne som er angivet i tabellen nedenfor er de gennemsnitlige laveste nat-temparaturer og de gennemsnitlige højeste dag-temperaturer i løbet af hver måned. 

Vejr informationerne er baseret på målinger i hovedstaden Panaji,(Panjim), men gælder i princippet for hele Goa. Regnen er angivet i gennemsnitligt antal milimeter per måned og for regntidens vedkommende kan det svinge meget.

Klimatabel - Goa, Indien

  Temperatur
(lavest nat / højest dag)
Solskins
timer
Milimeter regn
  Nat Dag Dagligt (Per måned)
Januar 19 32 10 0
Februar 21 32 9 0
Marts 23 32 9 0
April 25 33 9 5
Maj 26 33 8 56
Juni 24 30 5 mange
Juli 24 29 3 mange
August 24 28 4 mange
September 24 29 6 236
Oktober 24 32 7 112
November 22 33 9 36
December 21 32 10 3


Strandene i Goa

Som turist vil man blive imponeret af de mange vandløb og kilder i Goa. Med 101 kilometer kystlinje er Goa også et paradis for strandløver og løvinder.

Badevandstemperaturen er behagelig og ligger på omkring 25-27 grader. Det er nødvendigt at anvende solcreme med højt faktortal, da solen i Goa er væsentlig stærkere end i Skandinavien.

I december og januar er der dagligt i gennemsnit 10 solskinstimer. Under monsunen falder antallet af daglige solskinstimer til mellem 3 og 5.

Goa tidszone
Bemærk også når vejret i Goa checkes at tidszonen afviger fra Europa's. Når klokken er 10 om formiddagen i Central- og Nordeuropa, er den 2.30 om eftermiddagen i Goa. Der er med andre ord en tidsforskel på 4,5 timer i forhold til dansk/norsk/svensk tid.

Se også: Goa links på Portugalnyt.

Solnedgang, Goa, Indien
Solnedgang i Goa