Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Vejret på Kap Verde

Det aktuelle vejr på Kap Verde.

Læs også 6-døgns vejrudsigt for Sal, Kap Verde fra DMI
(vejrudsigten åbner i et nyt vindue)

Kap Verde øerne består af 10 øer og et antal mindre klipper. Øerne er dannet ved vulkansk aktivitet, og der er store højdeforskelle.

Med placeringen i det sydlige Atlanterhav ud for Afrikas vestkyst små 600 kilometer fra Senegals hovedstad Dakar, er Kap Verde øerne velsignet med et fantastisk klima. Der er faktisk aldrig koldt i Kap Verde.

Mange steder i Afrika bliver det ulideligt varmt om sommeren, men på Kap Verde dominerer den nordøstlige vind, som normalt bringer en kølig brise ind over øerne.

Om vinteren er der ofte østenvind fra det Afrikanske kontinent, og det medvirker til at udjævne forskellen mellem sommer og vinter.

Kap Verde, eller Cabo Verde, som øerne også kaldes på portugisisk, har tropisk klima. Januar og februar temperaturerne er typisk 24-25 grader. I september er der gennemsnitligt hele 29 grader om dagen. Dagtemperatuerne er normalt 4-5 grader højere end nattemperaturerne.

Kap Verde - temperatur
Temperaturerne som er angivet i tabellen er de gennemsnitlige laveste nat-temparaturer og de gennemsnitlige højeste dag-temperaturer i løbet af hver måned. Tallene er baseret på hovedstaden Praia på den største ø Sao Tiago. En nedbørsdag i tabellen er defineret som en dag, hvor der falder 0,25 millimeter regn eller mere.

Klimatabel - Kap Verde

  Temperatur
(lavest nat / højest dag)
Solskins
timer
Nedbørs
dage
  Nat Dag Dagligt (Per måned)
Januar 20 25 7 1
Februar 19 25 8 0
Marts 20 26 9 0
April 21 26 10 0
Maj 21 27 10 0
Juni 22 28 9 0
Juli 24 28 7 1
August 24 29 6 8
September 25 29 7 7
Oktober 24 29 8 3
November 23 28 8 1
December 22 26 7 1


Luftfugtigheden er på grund af Atlanterhavet væsentlig højere end på det tørre Afrikanske fastland. Det gør klimaet behageligt uden at fugtigheden overhovedet virker trykkende. Luften føles faktisk stadig tør. Det hjælper også at der tit er en frisk brise fra havet. Kun i regntiden i august og september kan fugtigheden være ubehagelig.

Kap Verde - nedbør
Det regner næsten ikke på Kap Verde øerne om sommeren. Kap Verde ligger i den nordligste del af det tropiske klimabælte. Det meste af årets regn falder i regntiden mellem august og oktober. Jo højere oppe i bjergene man kommer, jo mere regner det. I september falder der specielt meget regn - ofte op imod halvdelen af den samlede regn, som falder på et år.

Vandtemperaturen er meget behageligt omkring Kap Verde øerne. Den kommer som regel aldrig under 21 grader og hen på sensommeren når vandet op på 25 grader.

Se også:
Ferieparadiset Kap Verde

Find mere information om Kap Verde på:
Links om Kap Verde på Portugalnyt.

Solnedgang, Kap Verde
Solnedgang i Kap Verde