Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Vejret i Lissabon

Det aktuelle vejr i Lissabon, Portugal.

Læs 9-døgns vejrudsigt for Lissabon fra DMI
(vejrudsigten åbner i et nyt vindue)

Lissabon er én af de hovedstader i Europa, hvor man oftest kan opleve klar blå himmel. Når man flytter til Lissabon, er en af de største omvæltninger for mange, den virkning sollyset har i forhold til det mørke, kedelige og ofte overskyede vejr i Nordeuropa. De fleste svenskere, nordmænd, danskere og englændere er enige om at lyset i Lissabon har en positiv indflydelse på humøret.

Klimatabel - Lissabonkysten

  Temperatur
(lavest nat / højest dag)
Solskins
timer
Nedbørs
dage
  Nat Dag Dagligt (Per måned)
Januar 8 15 5 11
Februar 9 16 6 11
Marts 10 18 6,5 8
April 11 19 7,5 8
Maj 13 22 9 6
Juni 16 25 10 3
Juli 17 27 12 1
August 18 28 11 1
September 17 26 9 4
Oktober 15 22 8 8
November 11 18 7,5 10
December 9 15 7 10

Om sommeren er der i selve Lissabon indimellem meget varmt, men heldigvis har byen mange store åbne pladser, og der er næsten altid en brise fra Atlanterhavet. Som turist i Lissabon området om sommeren kan man være sikker på solskin næsten hver dag. Temperaturer på 25-30 grader er normalt midt på dagen. Indimellem bliver det rigtigt varmt i nogle dage i træk, men dog sjældent over 33 grader midt på dagen. I perioder med hedebølge falder temperaturen kun til 21-22 grader om natten mod normalt 16-18 grader. Om vinteren falder antallet af solskinstimer, men det bliver som regel stadig til 5-7 timer hver dag. Gennemsnitstemperaturen i de koldeste vintermåneder er på omkring 12 grader. Om sommeren er der i august i gennemsnit 23 grader i Lissabon. 

Feriebyerne Carcavelos, Estoril og Cascais vest for Lissabon har samme vejr som Lissabon, men der er mere vind og varmen føles derfor ikke så meget som i Lissabons bymidte. Selv om der er mærkbart lavere temperatur i Lissabon end på Algarvekysten er solen stadig så stærk at langt de fleste lisboetter lukker skodderne for deres vinduer om dagen for at holde varmen ude.

Det regner lidt mere i Lissabonområdet end på Algarve, men mest om vinteren. Klimaet på Algarve og omkring Lissabon er i øvrigt godt for allergikere som døjer med græs og birkepollen i Danmark. Luftfugtigheden kan stadig være relativ høj, men der er langt færre pollen i luften, og de fleste allergikere vil mærke en klar forbedring i forhold til en dansk sommer.             

Badevandet ved kysterne omkring Lissabon er ikke så varmt som man skulle tro. Atlanterhavet sørger for en temperatur på omkring 14-18 grader afhængig af årstiden.

Mere information her om billige flyrejser til Lissabon.

Solkin i Lissabon - Vejrudsigt
Sol ved poolen - Foto: Alma Mollemans / Pestana Palace Hotel