Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Vejret på Madeira

Det aktuelle vejr i Funchal, Madeira, Portugal. 

Læs også 6-døgns vejrudsigt for Funchal fra DMI
(vejrudsigten åbner i et nyt vindue)

Madeira har et subtropisk klima som meget ligner klimaet på de Kanariske Øer. Temperaturerne er også sammenlignelige med Californiens og med området omkring Middelhavet.

Se også: Festival og events kalender Madeira 2010

På Madeira gør placeringen i Atlanten udfor Afrikas nordkyst at de højeste temperaturer om sommeren og de laveste temperaturer om vinteren udjævnes. Det giver et meget mildt og behageligt klima på Madeira.

Klimatabel - Madeira temperatur (Funchal)

  Temperatur
(lavest nat / højest dag)
Solskins
timer
Nedbørs
dage
  Nat Dag Dagligt (Per måned)
Januar 13 19 5 8
Februar 13 19 6 9
Marts 13 20 6,5 7
April 13 20 7 5
Maj 15 21 8 3
Juni 17 22 8,5 2
Juli 18 24 9 0
August 19 26 8,5 1
September 19 26 7,5 3
Oktober 18 24 7 6
November 16 22 5,5 8
December 14 20 5 9

Tabellen angiver den gennemsnitlige laveste nattemperatur i en given måned og den gennemsnitlige højeste dagstemperatur i en given måned. Det kan derfor godt være koldere end 14 grader om natten enkelte dage i december. Alle angivelser gælder Funchal, som ligger på sydkysten af Maderia.

Om vinteren kan det regne en del, men mest i de højtliggende dele af øen. Der kan også forekomme tåge. Temperaturerne holder sig til gengæld på et særdeles behageligt niveau typisk omkring de 18-22 grader. Selv om natten er der om vinteren sjældent koldere end 12-14 grader på Madeira.

Sommermånederne starter i april og varer helt til oktober med mange solskinstimer næsten hver dag og temperaturer typisk mellem 20 og 25 grader; i august og september nogen gange lidt højere. Om sommeren regner det i øvrigt mærkbart mindre på Madeira end det gør om vinteren.

Da der næsten ikke findes strande på Madeira, er badevandstemperaturen på øen lidt 'hypotetisk'. Tager man ud til den østligste del af øen, er der dog en lille strand på tangen Ponta de São Lourenco. På den sydvestlige kyst finder man byen Calheta, som også er velbesøgt p.g.a. sin lille kunstige strand anlagt i 2004.

I 2008 indvies der endnu en fin kunstig sandstrand på Madeira. Se artikel om den nye strand på Madeira med link til hotel-booking i Calheta og Machico.

Der kan også findes en naturlig pool i klipperne ved vestkysten i nærheden af byen Porto Moniz. Strand er der til gengæld masser af på Porto Santo, som er en lille ø ca. 50 kilometer fra Madeira. Vandet er både ved Madeira og Porto Santo ned til 18 grader 'koldt' om vinteren og op til omkring 23 grader varmt om sommeren.

UPDATE 25. februar 2010:
Madeira status efter oversvømmelse 20. februar 2010.

Mere information her om Madeira og hovedbyen Funchal
Her finder du billige flyruter til Madeira.
En liste her over golfbaner på Madeira.
Nyt fra Portugal: Jul og Nytår på Madeira.
Artikel: Billige rejser til Madeira

Madeira, Funchal - Vejrudsigt
Udsigt over Funchal, Madeira - Foto: Jose Manuel