Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkHvilken by ?

Sidste indlæg 10-01-2009 19:04 af Asger Ingolf Larsen. Antal svar: 3.
Side 1 af 1 (4 poster)
Forrige Næste
 • 26-12-2008 23:22

  Hvilken by ?

  Jeg planlægger at tage 3-4 måneder til Portugal fra februar for at skrive. Jeg har aldrig været i landet før, men har på fornemmelse, at det vil blive interessant og givende.

   

  Det er tanken, at jeg skal bruge mit min tid på at gå på opdagelse, læse og ikke mindst skrive, men jeg har svært ved, at finde ud af hvor jeg skal slå mig ned.

   

  Jeg vil gerne opleve den portugisiske kunst og kultur - og hverdag - gerne både det gamle Portugal og det moderne - hvor der både er gode museer, biblioteker, interessant arkitektur, god kunst, driftige industrikvarterer, dygtige håndværkere – og ikke mindst storslået natur.

   

  Samtidigt skulle det også gerne være billigt at leje en lejlighed eller et værelse.

   

  Tidligere har jeg fået anbefalet Sintra, fordi det udover at være smukt og historisk interessant også betog H.C. Andersen. Jeg frygter dog, at det er for præget og overrendt af turisme, for musealt. Et sted der er værd at besøg, men hvor man ikke kan bo i 3-4 måneder. Jeg ender derfor meget nemt op med at et valg mellem Lissabon og Porto, hældende mest til førstnævnte.

   

  Jeg er meget interesseret i at høre jeres mening og forslag.

   

  MVH/Claus


 • 27-12-2008 21:42

  Sv: Hvilken by ?

  OK! Her er mit bud, som portugisisk født og som én, som gerne vil vise det i Portugal frem, der betyder mest for mig. Men først vil jeg sige til dig, at du ikke skal være bange for turister for det tidspunkt. Der er altid turister, men ikke i den mængde man oplever i sommerperioden.

  Første vil jeg anbefalde dig at starte i det område Portugal blev til - Guimarães, stedet hvor den første konge Afonso Henriques blev født. Måske vil jeg bruge 3-4 dage dér. http://www.cm-guimaraes.pt/PageGen.aspx

  Ca. 12 km derfra ligger Portugals måske 3. største by - i Braga, som er Portugals religiøse center, en mere end 2000 år gammel by, som i Romentiden hed Bracara Augusta. Den er fuld af traditioner og en masse kirker i forskellige stilarter - domekirke er fra den 12. århundrede http://en.wikipedia.org/wiki/Braga_Cathedral. Her vil jeg måske blive ca. 10 dage http://www.cm-braga.pt/wps/portal/public_en. https://www.portugalnyt.dk/content/braga.aspx

  Næste hold kunne være Porto, ca. 60 km fra Braga mod vest. Her skulle der være stof til et par uger.

  Mod syd, vil jeg vise dig Coimbra, hvis jeg kunne. Her er også en masse at se. Her blev stiftet en af de første universitetter i Europa, og har været i en en periode, Portugals hovedstad. Du kunne godt bruge en uge her. https://www.portugalnyt.dk/content/coimbra.aspx 

  Men før du drager videre mod syd, kunne du besøg stedet her: https://www.portugalnyt.dk/forums/t/277.aspx

  Inden du havner i Lissabon, husk at besøg Batalha http://www.thybo.net/portugal/batalha.htm, Alcobaça https://www.portugalnyt.dk/content/alcobaca.aspx, Óbidos https://www.portugalnyt.dk/content/obidos.aspx, Mafra https://www.portugalnyt.dk/content/mafra.aspx og Tomar https://www.portugalnyt.dk/content/tomar.aspx.

  Nu er vi i nærheden af Sintra og hvis du tager toget til Lissabon, vil det tage ca. 45 minutter og ankommer du i hjertet af Lissabon.

  Det var meget mere, det her skulle være nok for at holde dig beskæftiget i den periode.

  Undskyld! Det blev ikke i hvilken by men i hvilke byer Stort smil

   

  Lusodana

 • 10-01-2009 14:37

  Sv: Hvilken by ?

  Hej Claus

  Uden på nogen måde at være ekspert følger herunder et par betragtninger om valg af by.

  Sintra er en perle, men nok også ét af de steder i Portugal, hvor flest velhavere (herunder udlændinge) holder til. Det er ikke for at bebrejde Sintra, men området Cascais/Estoril/Sintra svarer i mangel af bedre sammenligning lidt til Nordsjælland i Danmark, og er derfor ikke 'rigtig' portugisisk. Retfærdigvis skal det bemærkes at Sintra er én af de hurtigst voksende byer i Portugal, og også har mange normale boligkvarterer spredt ud over et stort område.  

  I forhold hertil har Lissabon og Porto et meget større mix at indtryk - og kvartérer, som reflekterer almindelig portugisisk livsstil. Lissabon er et godt bud på et 3-4 måneders skriveophold. Porto er også et godt bud specielt fordi der alt andet lige er færre udlændinge i Porto end i Lissabon. I Portugal er landets næststørste by sjovt nok ikke 'underdog', som Aarhus på mange måder er det i Danmark i forhold til København. Dels er Porto større, og dels er erhvervslivet i Porto på mange måder mere dynamisk end i Lissabon (det er også lidt en fordom, men alligevel).

  Når man spørger portugisere, hvilken by som er mest attraktiv som kulturby, bliver der i øvrigt ofte svaret Guimarães (Portugals første hovedstad med godt 50.000 indbyggere) eller Coimbra.

  Hvis storslået kystlinje-natur står højt på ønskelisten, er der ikke meget som slår Sølvkysten - dvs. Portugals Atlanterhavskyst nord for Portugals vestligste punkt Cabo da Roca ved Sintra.

  I en by som Nazaré er der stadig autentisk stemning selvom ejendomsudviklerne naturligvis også her har sat deres 'fodaftryk'. Prisen for at leje en bolig er stadig en del mere overkommelig her end i storbyen. Havnebyen Peniche på Sølvkysten er også værd at overveje.

  Er man religiøst interesseret og sætter pris på arkitektonisk 'grandness' er byen Braga i Nordportugal den mest 'alvorstunge', men også blandt de gamle portugisiske kulturbyer, som har mest at vise frem - og måske lade sig inspirere af. Folk er dog ikke mere religiøse i Braga end at de også går usandsynligt meget op i fodbold - og byen har noget at have det i. Braga har kvalificeret sig til næste runde i UEFA Cup'en.      

  Som kulturel inspirations-base for en skrive-ferie, vil de fleste nok vælge Lissabon eller Porto - ikke mindst fordi udvalget af kulturinstitutioner, museer m.v. uden sammenligning er bedst i Lissabon og Porto.

  Håber du får en god tur til Portugal. Du er meget velkommen til at skrive om dine erfaringer og oplevelser her i Portugal Forum.

  Find eventuelt mere inspiration på følgende anbefalelsesværdige udenlandske web sites:

  Occident
  (kultur-blog på svensk af den i Lissabon residerende svenske skribent Thomas Nydahl)
  Portugalmania
  (tysk hjemmeside redigeret af Portugal-kender med vægt på Portugals kultur)
   


   

    

  Sean
  Portugalnyt

 • 10-01-2009 19:04

  Sv: Hvilken by ?

   Alt sammen sikkert rigtigt, jeg har selv boet i Conselho de Sintra (Amtet) gennem 12 år.

  Havde det ikke været for et "Lousy" vejr nord for Tejo-floden og iskoldt badevand på vestkysten, var jeg nok blevet boende.

  For min del foretrækker jeg at bo i det mildere Algarve, så kan man da altid savle rundt i den Portugisiske historie og de nordligere byer, når vejret tillader det. I dag kan det gøres hurtigt på det veludbyggede vejnet. Da jeg flyttede hertil for 22 år siden, var sagen en ganske anden. Bare fra Lisboa til Porto, der havde een af de bedste hovedveje, kunne nemt tage 7 - 8 timer.

  For mange Danskere, er det at flytte til syden, drømmen om sol og varme. Derfor er det frustrerende at stå på nordbreden af Tejo og se solen skinne fra en næsten skyfri himmel på sydbreden. (Hvad jeg har oplevet utallige gange).

  Derfor brug tid til at sondere, hvad der passer dig bedst, og lad dig ikke friste til at bo i/ved den "Skandinaviske Klub", fordi flertallet bor der.... Jeg brugte 12 år, men er også en smule sen i optrækket.

  Godt ophold.

  Asger Larsen