Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPå cykelferie i Portugal med Bluecoastbikes

Sidste indlæg 09-08-2007 14:55 af Sean Dahl. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 09-08-2007 14:55

  På cykelferie i Portugal med Bluecoastbikes

  Portugal har nogen af Europas kønneste kyststrækninger. Samtidig er landet kendt for sine kulinariske oplevelser med fokus på egne råvarer. I de senere år har Portugal desuden befæstet sin stilling som producent af kvalitetsvine, hvoraf mange endnu er relativt ukendte i Danmark.

  Hvis man gerne vil opleve en anden side af Portugal end hvad man normalt gør på en bade- eller storbyferie skal man måske overveje en cykelferie langs Portugals kyst med afstikkere ind i landet. Det er netop hvad Bluecoastbikes.com har specialiseret sig i.

  Bluecoastbikes er en familievirksomhed med portugisisk-amerikanske rødder og har siden 2006 modtaget gæster fra det meste af Europa og USA. Bluecoastbikes baserer sine ture på at vise gæsterne den rigdom af natur, gæstfrihed og kulinariske oplevelser som Portugal besidder. Man bliver modtaget af Bluecoastbikes så snart man lander i Lissabon lufthavn. Den typiske gæst er mellem 25 og 55 år og har lidt erfaring som cyklist, men er absolut ikke konkurrencerytter. Turene med Bluecoastbikes er tilrettelagt og køres i et tempo så alle kan være med.Der er fokus på at opleve Portugals kultur og natur. Bluecoastbikes mener at selv Lance Armstrong ville kunne slappe af og nyde turene i Portugals idyl. For dem som gerne vil køre lidt hurtigere end turist-tempo anviser Bluecoastbikes en alternativ rute som er lidt længere men ender ved samme pousadas.Man skal kun medbringe det allermest nødvendige tøj og toiletsager. Resten inklusive cykel, hjelm, overnatninger, stor morgenmad, picnic lunches, evening dinner med vin og planlægning tager Bluecoastbikes sig af. For at gæsterne ikke skal cykle med for meget bagage bliver den fragtet mellem overnatningsstederne i Bluecoastbikes biler. En typisk cykeltur varer 7 dage og finder sted i grupper på mellem 4 og 12 personer. Bluecoastbikes ved naturligvis præcis hvor de bedste cykelruter findes så man undgår den hæsblæsende portugisiske trafik.

  Det ligger Bluecoastbikes meget på sinde at være ’eco-friendly’ forstået på den måde at man støtter lokale pousadas (kroer) og lokale producenter af mad og vin. Der er naturligvis også mulighed for at købe lokaltproduceret portugisisk kunsthåndværk og lignende – alt fragtes med rundt i biler og udleveres i lufthavnen ved hjemrejsen. Markedsføring af Bluecoastbikes sker på nettet uden trykte medier og når der hyggespises og -drikkes lidt i det fri sætter Bluecoastbikes en ære i at efterlade alt som det var ved ankomst.
   
  Alt dette er naturligvis ikke gratis. Bluecoastbikes satser på kvalitet og på at gæsterne stifter bekendtskab med portugisisk levevis. Et storslået morgenbord er altid inkluderet i overnatningen. Hertil kommer aftensmåltid med vin sammen med de andre deltagere og guiderne. Bluecoastbikes samarbejder med de kendte Pousadas de Portugal kroer, men anvender også andre overnatningssteder.

  På ”Essence of the Coast” turen køres ud fra Zambujeira do Mar i Alentejo. På turen som går gennem nationalparken Parque Natural Arrábida er der mulighed for at se delfiner, deltage i sportsfiskeri og prøve kajaksejlads. Der køres gennem storslåede landskaber med fantastiske udsigter, heriblandt udsigten ved Baia de Setúbal. Turen slutter i kulturbyen Sesimbra som er et af de mest populære feriesteder for portugisere med bopæl i Lissabon og derfor har en meget livlig atmosfære.
    
  På ”Castles and Vine” turen køres i Alentejo området længere inde i landet med udgangspunkt i besøg rundt om den gamle romerske by Évora. Der besøges et nyt slot hver dag. Turen ender i den gamle Moor’iske by Alcácer do Sal. I turen indgår overnatning på det gamle kongeslot Pousada dos Lóios som er én af juvelerne blandt pousada’erne.
  Priser og mere information om de enkelte ture kan ses på www.bluecoastbikes.com. Der udlejes cykler til private ture uden guide fra 45 euro per dag.

  Portugalnyt vil meget gerne høre fra folk som har erfaringer med cykelferie i Portugal!

  Se også: Aktiv Ferie på cykel - Cykelferie Portugal 

  Sean
  Portugalnyt