Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPas på lommetyve i Lissabon-området og lås dørene under bilkørsel!

Sidste indlæg 30-07-2009 15:11 af pelean. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 30-07-2009 15:11

  • pelean
  • Top 200 Bidragsyder
  • Aktiv siden:
   30-07-2009
  • Indlæg 2

  Pas på lommetyve i Lissabon-området og lås dørene under bilkørsel!

  Netop hjemvendt fra en i øvrigt skøn bil & teltferie rundt i Portugal fik vi på trods af advarsler om netop Lissabon, og egen påpasselighed, alligevel stjålet min kærestes taske med hendes tegnebog, penge, pas, mobil mv. Det skete inde på en ellers nydelig kaffebar, hvor vi følte os sikre nok til at stille vore tasker ved bordbenet, mens vi sad ned. Som vi allerede forinden havde oplevet det flere gange på gaden i byen, kom en person - denne gang en kvinde - hen og viftede med hæfteplastre, som hun ville sælge. Vi ignorede hende og kvinden forsvandt hurtigt. Pludselig var min kærestes taske væk. Vi havde forinden netop været i banken og hæve penge til de næste dage - desværre. Det var en rigtig sur start på ferien. Efterfølgende var personalet på caféen rigtig flinke til at vise os ned på politistationen i centrum og få lavet anmeldelsen og siden begav vi os selv til den danske ambassade for at få lavet midlertidig dokumentation på pas samt kørekort.

  Den politistation vi var på I Lissabon centrum oplyste den alene modtager i snit 10 tyverianmeldelser om dagen og den danske ambassade oplever ca. 1 dansk turist om ugen, som henvender sig pga. af frastjålet pas. Baseret på vore oplevelser samt de informationer vi fik fra politiassistenten har vi følgende råd:

  1. Tab aldrig din taske af syne. I Lissabon har tyvene tilsyneladende temmelig frit spil til også at operere ubemærket i restauranter og caféer - ikke at forglemme de notoriske busser, tog og sporvogne... Sætter du din taske på gulvet, så sæt bæreremmen omkring et stoleben eller dit eget ben!

  2. Gem penge og vigtige dokumenter dybt i din taske og helst i lommer hvor en tyv ikke umiddelbart kan komme til, vis han skulle lykkes at få hånden ned i tasken.

  3. Fordel pengene mellem Jer, så I kan klare jer en tid hvis I skulle være uheldige. Går I i banken/eller i hæveautomater, så vær opmærksom på at der er øjne der holder øje med turisterne! I vores eget tilfælde fandt politiet det meget sandsynligt, at vi var blevet observeret og fulgt efter med henblik på et øjebliks uopmærksomhed fra vores side.

  4. Efterlad heller pas og vigtige papirer på hotelværelset. Pas I øvrigt på fællesarealerne på hotellet - vi mistede et par solbriller og man kan ikke bevise om det en anden gæst eller personalet der har været på spil. Vi er dog overbevist om det sidste og i vores tilfælde var personalets villighed til at gå nærmere ind i sagen påfaldende lille.

  På den føromtalte politistation snakkede vi i øvrigt med et tysk par hvor begge havde fået frastjålet deres tasker fra deres lejebil. Der er desværre tale om et relativt nyt fænomen I Lissabon-området, hvor den typiske situation er at turisten efter en parkering eller i et lyskryds ved højlys dag bliver vinket til standsning af en eller flere personer, som gør opmærksom på at man er punkteret. Tyvene har forinden spottet en lejebil, hvorefter de laver en sivepunktering på den, mens den er parkeret, og senere følger efter den intetanende turist. Turisten stiger ud og ser til sin overraskelse, at det er sandt. Mens turisten har al sin opmærksomhed på skaden sammen med en person som foregiver at ville hjælpe, går andre I gang med at tømme bilen, da turisten i situationen ofte for sent glemmer at låse bilen eller tage taskerne med sig ud.

  Politiet rådede os på bagrund af disse episoder til at holde bildørene låst - særligt ved bilkørsel i Lissabon og specielt om aftenen. Desiderede car-jackings er desværre heller ikke et ukendt fænomen. Får man en punktering som ovennævnte er der kun at lade alle døre være låst, til en hver tid eller tage sine tasker med sig, hvis man skal længere væk fra bilen.

  Vi huskede på disse ting, men uden at få en paranoia som kunne have ødelagt ferien. Det handler om hele tiden at gøre det svært for tyvene og få gode vaner på det område. Vi synes, at Lissabon er en skøn og charmerende by. Et irriterende fænomen er dog, at man som turist ikke kan gå på gaden I centrum uden at mindst 10 sælgere af hash, extacy og andre stoffer henvender sig og en skam at den er inficeret at lommetyve, men det er den bestemt ikke alene om i verden...

  Ha en god ferien i Lissabon, og pas på.