Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkVores anbefalinger i Portugal i bil og telt

Sidste indlæg 30-07-2009 17:23 af pelean. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 30-07-2009 17:23

  • pelean
  • Top 200 Bidragsyder
  • Aktiv siden:
   30-07-2009
  • Indlæg 2

  Vores anbefalinger i Portugal i bil og telt

  Min kæreste og jeg har netop været 14 dage rundt i Portugal, som vi fløj til og begav os rundt i med lejebil & telt efter et par dage i Lissabon. 

  Vores indsitilling til indholdet i en god sommerferie er en blanding af afslapning og fysisk aktivitet, og kulinariske samt kulturelle oplevelser. Vi er ikke specielt meget til dasen på stranden, dyr overnatning samt overturistede byer, 14-dage i streg. Alt dette kan man undgå i Portugal og alligevel føle, at man oplever landets højdepunkter. Vi havde da heller ikke det store kendskab til Portugal - ej heller mange forventninger, udover Algarve-strandende.

   

  Vi har følgende anbefalinger:

  Overnatning: Portugal hører til blandt de allerbilligste lande i europa mht. til campingovernatning. Vi lå 2 voksne i lille telt inkl. parkering inde på pladsen for omkring 10-15 Euro,- pr. nat. Selvom vi hjemmefra havde en forestilling om at krydre campingovernating med værelser eller hyggelig bed&breakfast i små landsbyer, samt troede vi kunne finde overkommelige Pousadaer, viste førstnævnte sig svære at finde, når vi lige manglede det, hvis det da ikke var fordi værelsesovernatning generelt kostede min. 40-50 Euro pr. nat.  Pousadaerne var i en pris-liga som lå helt og aldeles udenfor vores budget. Campingpladserne er jævnt spredt over hele landet, de er pæne og rene, og så ligger de oftest tæt på en mindre by hvor der som regel altid findes en god lokal bagercafé og restaurant, hvor man så kan bruge nogle af de sparede penge på et morgenmad eller lokal middags- eller aftensmåltid med god vin til 50% af hvad man giver herhjemme. Der er 2 campingplads-perler på vores tur som vi gerne vil anbefale: Den ene ligger ved byen "Ferreira do Zezere" midt i landet, hvor der findes den skøneste lille intime plads mellem oliven- og frugttræer. http://www.cerejeira.com. Den er ejet af et hollandsk par som kredser om deres gæster. Vi kan bl.a. anbefale det overdådige morgenmadsbord som er et godt hotel værdigt. Den anden er en landlig og simpel campingplads ved "Ingina" nær "Sagres" i det syd-vestligste hjørne af Algarve. Her finde du fred og ro, og er så tæt på naturen, som man komme på camping. Her er der stier ned til smukke klippevige med intime badestrande og svalende bølger fra Atlanterhavet. Badning: Man bør ikke snyde sig selv for de dejlige og klare ferskvandssøer inde i landet. De var en overraskelse for os og mindst lige så dejlige som strandene ved havet. Søerene er flere steder kunstige da de er dannet på baggund af indæmning af flodvand fra bjergene. I den næsten uudholdelige varme inde i landet er det herligt afbræk på dagen at køre forbi en af disse søer få en afkølende dukkert. Jeg vil i flæng nævne søerne "Albufeira da Canicada" ved "Parque nacional da Peneda Geres" i den nord-vestlige del af landet, samt "Barragem do Castelo do Bode" nær byen" midt i landet. 

  Så er der de kendte steder langs Algarve-kysten og vestkysten. Vi besøgte strandende omkring Pera og Lagos ved Algarve samt Santa Cruz, Peniche og Nazare langs vestkysten. Vel er der mange mennesker på strandene og de tilhørende byer, men stederne vi så smukke og jeg synes ikke, at turistmængden var meget værrer end Løkken ved vesterhavet om sommeren selvom man ligger tæt på stranden. For os var 1 dag hver af disse steder også nok.

   

  Maden: Vi havde hjemmefra hørt at maden ikke var noget at råbe hurra for. Det blev gjort til skamme med nogle herlige billige måltider med god vin. De mest turistede steder skulle man passe på turistfælderne, især i Lissabon. Her kan vi anbefale "Club de Fado" som også er nævnt i Politikens guide til Lissabon. Her var dejlig gourmet-mad til rimelig priser og skøn lokal fado musik.   

  Vi besøgte også nationalparken "Parque nacional da Peneda Geres" hvor vi havde ambitioner om at vandre, men det var alt for varmt til at vi havde lyst til længere ture der. På turistkontorene i området fandt vi dog kort med kortere ruter i bjergene omkring kurbyen Caldas do Geres og her tog vi en halv dag med vandring og som gav et godt indtryk af naturen og nødvendigt aktivt mend svedigt afbræk fra camping og bilkørsel.

   

  Alt i alt synes vi rigtig godt om Portugal. Midt-sommer hvor der er meget varmt bliver overskriften på en ferie i Portugal selvfølglig sol og badning, men det passede os rigtig fint i år.

  Hilsen Peter