Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkHvordan med transport?

Sidste indlæg 29-12-2010 19:44 af Inge.norskov@mail.dk. Antal svar: 2.
Side 1 af 1 (3 poster)
Forrige Næste
 • 09-12-2010 15:42

  Hvordan med transport?

  Tak for en meget informativ hjemmeside. Min mand og jeg skal til Lissabon 7. - 15. januar og skal finde ud af at købe billet til metro/bus/sporvogn. Vi ønsker IKKE at købe Lisboa Card, da vi så skal købe 3 stk 72-timers billet til hver = 100,50 Euro pr. person. Vi vil heller ikke få brug for at bruge så mange rabatbilletter til museer. Jeg har været inde at se på www.carris.pt og på www.metrolisboa.pt men er ikke sikker på at have forstået mulighederne korrekt. Skal vi hver købe 9 stk 1 Day Carris/Metro network ticket à 3,75 Euro? Eller skal vi købe 1 stk Carris/Metro Urbano 30 dias til 28,45 Euro, som jo altså gælder i 30 dage. Er der særlige billetter til pensionister? (min mand er 68 år). Kan vi købe billetterne i lufthavnen?

   Jeg bliver meget glad, hvis jeg kan få hjælp på denne mådeSmil. Venlige hilsener Inge Nørskov


 • 29-12-2010 18:27

  Sv: Hvordan med transport?

  Hej Inge

  Det er generelt billigt at køre med offentlig transport i Lissabon.

  Bussen til Lissabon centrum fra lufthavnen koster 3,50 euro (betales til chauffør). Bussen kører via Campo Grande til Cais de Sodré (metrostation og togforbindelse til Cascais). Denne rute har nummer 91 og kaldes Aerobus. Bussen findes lige uden for ankomsthallen i Lissabon lufthavn.

  Skal man ikke ind til midtbyen kan man tage Aeroshuttle (nummer 96) som stopper i Gare Oriente, Airport, Entrecampos, Sete Rios og Praça de Espanha.

  Et Carris rabatkort gælder så vidt vides ikke til lufthavnsbusserne (hurtigbusser).

  Der findes også normale busser i lufthavnen (og metro fra ca. andet kvartal 2011). Oversigt over busruter fra lufthavnen kan ses på Lissabon lufthavns hjemmeside. Pris: 1,45 euro per tur, billet kan købes ved chaufføren.

  Lissabons Carris busser og sporvogne
  Køber man et dagskort hos Carris, som du nævner, koster det 3,75 euro.

  Man kan også nøjes med en opladelig billet (7-Colinas/Viva Viagem kort). Det koster 0,50 euro for kortet og derefter 0,85 euro per tur. Kort/billet skal købes på forhånd på et Carris udsalgssted, men vi er ikke sikre på at der er et sådant i lufthavnen - spørg evt. i informationen i ankomsthallen.

  Undlader man at købe noget af dette, koster en tur med bussen 1,45 euro, som betales til chaufføren.

  Forskellen er at Colinas7/Viva Viagem kortet kan genanvendes således at hver tur herefter kun koster 0,85 euro med bussen.

  En taxi fra lufthavnen til Lissabons centrum koster i øvrigt 10-12 euro.

  Lissabons metro
  De fleste turister anvender metroen i Lissabon, da den er både billig, hurtig og lidt lettere at overskue end busruterne.

  Har man ikke et Carris buskort/rabatkort med adgang til metroen, skal man købe et metro-adgangskort (Viva Viagem).

  Kortet trækkes i de opstillede automater eller købes ved skranken og koster 0,50 euro. En tur koster 0,85 euro og 'lades op' på kortet ved køb.

  Man kan lade flere ture op på kortet af gangen, men man skal dog have hver sit kort, da alle lukkes ind og ud af perronen enkeltvis ved at swipe kortet over en elektronisk føler.

  Det virker fint, men som turist i Lissabon skal man dog lige hitte ud af, hvordan kortet genoplades med en ny tur - se hvad andre gør eller spørg jer frem.

  Prisen 0,85 euro per tur er for byzone Lisboa (de fleste turister får ikke brug for mere). Se også metro-kort.

  En sjov detalje er at togruten Cais de Sodré-Cascais anvender samme system (Viva Viagem), men kortet fra metroen kan IKKE bruges selvom det ligner på en prik. En tur til Cascais fra Cais de Sodré (ca. 35 km) koster 1,70 euro (+kort). Ergo skal man have fat i et nyt kort til 0,50 euro fra automaten i Cais de Sodré ved udgangen til togperronen - vi skriver på kortene for at kende dem fra hinanden.

  Generelt vil der være rabat-muligheder for pensionister fra 65 år, men sandsynligvis kun på månedskort og lignende. Rabatten er på 50%, og der er så vidt vi kan se ingen restriktioner udover at man skal medbringe gyldig legitimation for sin alder.

  Der er varslet prisstigninger på 5% for 2011, så en tur i bus/metro i Lissabon byzone vil snart koste 0,90 euro svarende til omkring 6,70 danske kroner.

  Med venlig hilsen

  Sean

  Sean
  Portugalnyt

 • 29-12-2010 19:44

  Sv: Hvordan med transport?

  Hej Sean

  Tusind tak for et meget fyldigt svar. Det er jeg sikker på, vi nok skal finde ud af. Godt nytår!

  Mvh Inge Nørskov