Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkDansk holdning til Tyrefægtning?

Sidste indlæg 27-09-2007 17:28 af Fernando C. Kvistgaard. Antal svar: 1.
Side 1 af 1 (2 poster)
Forrige Næste
 • 27-09-2007 13:03

  Dansk holdning til Tyrefægtning?

  I det danske dagblad Information blev der d. 15. september 2007 bragt en artikel af Anders Haahr Rasmussen, hvori han skildrer en tyrefægtning i Spanien. Tidligere på året tog EU parlamentariker, og medstifter af partiet Ny Alliance, Gitte Seeberg initiativ til en underskriftsindsamling i EU parlamentet med det formål at få EU til at forbyde tyrefægtning i Spanien, Frankrig og Portugal.

  For at skabe mere klarhed om, hvordan tyrefægtning foregår i Portugal, også set i forhold til Spanien, findes der nu i vores sektion om portugisisk kultur en beskrivelse af tyrefægtning i Portugal.

  Vi har talt med folk med førstehåndskendskab til opdrætning af tyre, med portugisiske dyrlæger og også med almindelige portugisere. Vi mener på den baggrund at kunne slå fast, at tyrefægtning på trods af, at man i Nordeuropa synes at det er en barbarisk form for underholdning, må betragtes som en del af den portugisiske kultur, som der allerede er lovgivet meget omkring i Portugal.

  Vi mener, at hvis tyrefægtning skal forbydes, og det kan der være mange gode argumenter for at det skal, må forbuddet komme som et resultat af de enkelte EU medlemslandes beslutninger.

  Et forbud gennemtrumfet af de nordiske lande og England vil blive opfattet som et forsøg på at påtvinge middelhavslandene nordeuropæisk tænkemåde, og udover at skabe splid, vil vi alle blive fattigere af det.

  Du kan på Informations hjemmeside nederst se Portugalnyts kommentar til artiklen "Dødsdans i Malaga".

  Vi vil gerne her på Portugal Forum høre fra folk, som har noget positivt at sige om tyrefægtning - og også gerne fra dem, som mener, det burde afskaffes.

  Vi vil naturligvis også gerne høre beretninger fra folk der har overværet tyrefægtning i Portugal.      

  I vores sektion om Azorerne kan man for øvrigt se en række spektakulære videoer med tyreløb og tyrefægtning på Azorerne.

  Henrik Dahl
  Portugalnyt
  henrik@portugalnyt.dk

 • 27-09-2007 17:28

  Sv: Dansk holdning til Tyrefægtning?

  Hvordan kan man være så dobbeltmoralsk at man tillader mange flere og langvarige lidelser til dyr, der bliver transporteret over grænsen til slagtning. Det så vi i går på TV og det var ikke første gang. Og der er ingen kultur der skal bevares, men en moral som skal dyrkes i praksis og ikke på papir.

  Se TV-AVISENs indslag fra d. 26/9-2007 "Dyr transporteres ulovligt i EU"

  Lusodana