Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkKvintessensen - ny portugisisk roman på dansk

Sidste indlæg 01-10-2007 15:34 af Henrik Dahl. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 01-10-2007 15:34

  Kvintessensen - ny portugisisk roman på dansk

  Portugalnyts sektion med portugisisk litteratur er nu udvidet med en anmeldelse af bogen "Kvintessensen" af Agustina Bessa-Luís, der nyligt er udkommet i dansk oversættelse af Jorge Bragas. Bogens portugisiske forfatter Agustina Bessa-Luis er 65 år og betragtes som én af Portugals kendteste nulevende forfattere og hun er desuden en velkendt person i det portugisiske kulturliv.

  I Jorge Bragas levende beskrivelse af Agustina Bessa-Luís nævnes bl.a.:

  "Da jeg i tresserne mødte hende første gang, var hun allerede en levende myte; de fleste af vores store forfattere var da enten forlængst døde, pudsede deres glorie eller optrådte som Salazar-regimets martyrer - roller hun absolut ikke havde tid til. Bekvem har hun bestemt aldrig været, hverken for sine forsigtige tilhængere eller for sine erklærede modstandere. De sidste har nok altid været de fleste. Enten af princip - feminister og "tro partisoldater" - eller af ren og skær misundelse over hendes intellekt. For hun er ikke nem at bide skeer med, hun sætter ikke sin enorme viden og verve under en skæppe; og Danmark har lige så lidt patent på Janteloven som Portugal har patent på verdenshistorie, udlængsel eller ulykkelig kærlighed. Hun kan være hulens svær at læse, navnlig hvis ikke man lige er oplagt til en fuga så vedholdende og udmattende som Bachs cellosuiter."

  Læs anmeldelsen af Kvintessensen.

  Henrik Dahl
  Portugalnyt
  henrik@portugalnyt.dk