Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugal foreslår António Guterres som ny FN generalsekretær

Sidste indlæg 14-04-2016 16:23 af Fernando C. Kvistgaard. Antal svar: 1.
Side 1 af 1 (2 poster)
Forrige Næste
 • 22-01-2016 16:32

  Portugal foreslår António Guterres som ny FN generalsekretær

  António Guterres er den portugisiske regerings bud på en ny FN generalsekretær, som er det absolut øverste embede i FN organisationen. Stillingen skal genbesættes ved årsskiftet 2016-2017.

  Guterres er tidligere portugisisk premierminister (1995-2002) og har netop forladt jobbet som FN Flygtningehøjkommissær (2005-2015) - det job som Helle Thorning-Schmidt ikke lykkedes at efterfølge Gueterres i. Tidligere har danske Poul Hartling været FN flygtningehøjkommissær. 

  Gueterres i TED talk 

  Verdens sværeste job
  Jobbet som FN generalsekretær er i høj grad politisk og måske det sværeste job i verden overhovedet.

  Den nuværende FN generalsekretær Ban Ki-moon fra Sydkorea har ikke nødvendigvis været ringe, men listen over hans succes'er er overskuelig. De fleste politiske iagttagere af det enorme FN-system anerkender dog Ban Ki-moon's arbejde for at simplificere og effektivisere FN bureaukratiet.

  Mange totalitære ledere af større medlemslande i FN (Rusland og Kina blandt de mest fremtrædende) ønsker ikke en ny FN Generalsekretær med alt for mange ambitioner, og set fra Ruslands og Kinas synspunkter kan Gueterres måske passe meget godt ind.

  António Gueterres anses for at være en meget habil politiker på højt niveau, og han har et fantastisk kontaktnet og især gode forbindelser i mange udviklingslande. Til gengæld er Gueterres ikke en politiker, der i særlig høj grad forventes at kunne ændre tingenes tilstand. Det kunne han efter manges mening heller ikke i Portugal som premierminister.

  Se artikel om Portugals FN Generalsekretær-kandidat på på Yahoo News

  Sean
  Portugalnyt

 • 14-04-2016 16:23

  Sv: Portugal foreslår António Guterres som ny FN generalsekretær

  Det er, det man kalder populisme. Han har ikke kunnet regere Portugal og nu vil han regere verden.

  Han nævner ikke, at strømmen af indvandrere er blevet udnyttet og hjulpet af IS og måske Tyrkiet og Rusland. Vi har ikke hørt en kritik om den radikale Islam, som er udbredt og finansieret af Saudi-Arabien - som om det hele skyldes, at den vestlige verden ikke har konverteret sig lige fra starten og måske ved at omdanne EU til IEU (Islamisk Europæisk Union) og på denne måde opnå 100% integration.

  Lusodana