Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFerie i Portugal - introduktion

Sidste indlæg 09-03-2016 17:23 af Fernando C. Kvistgaard. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 09-03-2016 17:23

  Ferie i Portugal - introduktion

  Feriesæsonen nærmer sig for de fleste men få ved, at man kan holde ferie i Portugal næsten hele året rundt, om du bedst kan lide byer, bjerge med og uden sne og strand. Mange vil måske, for første gang overveje en tur til Portugal. Men først, er det på sin plads at få lidt kendskab til dette land.

  "History of Portugal in five minutes!" er titlen på denne første video.
  Portugals historie i 7 minutter. Er det muligt? Nogen har prøvet og her er en meget hurtigt og koncentreret udgave. Talen i denne video og de efterfølgende er på engelsk, men i de fleste tilfælde snakker billederne for sig selv.

  Hvis de 7 minutter ikke har varet for længe, vil du måske gerne følge Rick Steves i hans rundtur i Lissabon og til andre byer, hvad han kalder for små "portuguese adventures". Det er en hurtigt rejseguide og som sådan viser den  ikke alt.

  I Lissabon viser han blandt andet maritimmuseet (Museu da Marinha), hvor man kan få et godt indtryk af den portugisiske maritime historie; en smagsprøve af de berømte "Pasteis de Belém" eller "Pasteis de Nata"; Nazaré, den pittoreske fiskerby, som på trods af de moderne tider ikke har mistet sit særpræg og som, om sommeren forvandles til en smuk og attraktiv feriestrand; Alcobaça og dets kloster fra det 12. århundrede; den religiøse pilgrims by Fátima; Coimbra med dets flere århundrede gamle universitet stiftet i 1290 og som er én af de ældste universiteter endnu i drift i verden, og den største i landet. Jeg skal dog komme med en lille korrektion; Rick Steves siger at Coimbra er den tredje største by i Portugal, hvilket ikke sandt. Den tredje største by i Portugal er Braga, og Coimbra er den fjerde.

  Her er hans udgave af "Portugal's Heartland":

  Og husk at hvis du ikke vil miste, og du ikke kender de rigtige steder, at hyre en privat turistguide kan være en god løsning.  

  Lusodana