Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkVrag af forlist skib fundet i Oman

Sidste indlæg 29-03-2016 11:49 af Fernando C. Kvistgaard. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 29-03-2016 11:49

  Vrag af forlist skib fundet i Oman

  Omans Ministerie for Arv og Kultur har meddelt opdagelsen af et portugisisk skib, som forliste i 1503 ved én af Omans fjerne øer. Skibet, ved navn Esmeralda, var ét af Vasco da Gamas skibe på vej til Indien, som på grund af uvejr forliste ved øen Al Hallaniyah i Dhofar regionen.

   

  Blandt de artefakter som blev fundet mellem vragdele fandt man en bronzelegering med kong Manuel 1.'s kongelige våben, en armilarsfære, en klok i bronze, guldmønter fremstillet i Lissabon mellem 1465 og 1501 og en sjælden mønt i sølv - o Índio (Inderen). Indtil nu kendte man et eneste eksemplar af mønten i verden, og den er så sjælden, at den er kendt som kong Manuels "forsvundne mønt" eller "spøgelsesmønten" siger Omans Ministeriet.

  Ifølge en forsker fra Universidade Nova Lisboa, var skibet det vigtigste af alle i Vasco da Gamas armada og dets formål var først og fremmest patrullering af farvandet i regionen,  imod trusler fra muslimske skibe i området.   

  Du kan se her en video med en kort biografi om Vasco da Gama.

   

  Lusodana