Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugal – Et overset rejsemål i Europa

Sidste indlæg 05-10-2016 10:14 af adr2016. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 05-10-2016 10:14

  • adr2016
  • Top 500 Bidragsyder
  • Aktiv siden:
   04-10-2016
  • Indlæg 1

  Portugal – Et overset rejsemål i Europa

  Portugal – Et overset rejsemål i Europa

  Portugal er af en eller anden grund ikke i blandt de mest populære rejsemål for danskerne, hvilket der er underligt af flere forskellige årsager. Først og fremmest er Portugal nemlig et land hvor klimaet er perfekt. Om sommeren skinner solen i gennemsnit 10-12 timer om dagen, og selv om vinteren kan man i gennemsnit se frem til omkring 6 timers sol hver eneste dag. Samtidig er Portugal også enormt rigt på kultur, og man kan tydeligt se, at der er tale om en tidligere stormagt når man rejser rundt i landet og oplever tidligere tiders storhed. I hovedstaden Lissabon er det helt tydeligt med de mange flotte bygninger, hvor af en del af dem har lige lovligt meget patina.

  Nordportugal og Douro-floden

  De fleste danskere der rejser til Portugal rejser til Algarvekysten i syd, hvor feriedestinationer som Faro er iblandt de mest populære rejsemål for charterturister. Men der er faktisk også rigtigt meget at komme efter i den nordlige del af Portugal, hvor Portugals næststørste by Porto er hovedbyen. Regionen er kendt for mange ting, men det er især deres produktion af Portvin som er nået ud til resten af verden. Langs Douro-flodens breder der strækker sig fra kystbyen Porto i vest og flere hundrede kilometer ind i Portugals fastland ligger der portvinsgår plastret opad skrænterne i det kuperede landskab. For turister er det en naturskøn region, hvor man både finder storbyens lys i den smukke by Porto, der med rigeligt kultur og sågar et af Europas bedste fodboldhold er en slående kontrast til den mere gammeldags stemning og det langsommere tempo man møder når man kører ud til de mange smukke vingårde og de charmerende landsbyer der ligger inde i fastlandet. Der er mulighed for vinsmagninger på mange af portvinsgårdene og man kan endda vælge at tage turen op ad Douro-floden i en båd hvis man ønsker det.

  Lissabons opblomstring

  Portugal og Lissabon har ad flere omgange oplevet økonomiske problemer og det har blandt andet ført til masseudvandringer, hvilket betyder, at der i dag bor portugisere over hele verden, selvfølgelig især i de gamle kolonier Brasilien, Angola med mere, men også i Frankrig er der en stor portugisisk minoritet. Ja, endda i Hamborg finder man et portugisisk mindretal. Udvandringerne har selvfølgelig gjort at byerne har stået mere eller mindre halvtomme hen i perioder, men der er i øjeblikket tegn på, at hovedstaden Lissabon er ved at rejse sig igen for alvor. Hele havnefronten er i dag ved at blive ombygget til byrum, og mange af de forfaldne bygninger er ved at blive renoveret. Det nye casino Estoril er netop kåret som det bedste i Portugal. Der er selvfølgelig tale om små skridt, men der er klare tegn på, at Lissabon er ved at komme på fode. Hvilket selvfølgelig er dejligt at se, for der er tale om en meget smuk by med masser af liv og kultur.