Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkEjere af ferielejligheder under pres

Sidste indlæg 29-11-2018 11:34 af Sean Dahl. Antal svar: 3.
Side 1 af 1 (4 poster)
Forrige Næste
 • 23-09-2018 20:17

  Ejere af ferielejligheder under pres

  Der bliver langsomt, men sikkert, strammet op omkring udlejning af ferielejligheder i Portugal.

  I lang tid har udlejere kunne agere næsten uden kontrol, men det er slut.

  Lokale aktivister har set lyset fra Barcelona og Mallorca - og det ulmer af utilfredshed over de mange turister (og store provenuer for ejere af lejligheder) i lokale kvarterer.

  Se artikel på Euronews.  

  Indtil videre har protesterne været sporadiske, men det er ved at ændre sig. Portugal har ikke så meget mod indvandrere (som så mange andre lande har) men de lokale beboere har et stærkt sammenhold, og de føler sig mange steder truede af kapital-ejere.

  Se eksempelvis Protests in Lissabon.

  Sean
  Portugalnyt

 • 23-09-2018 22:25

  Sv: Ejere af ferielejligheder under pres

  Det er vel ikke så underligt at folk bliver sure, når dem der ejer lejlighederne kun vil leje ud til turister, fordi det er mere lukrativt. Priserne på lejligheder i mange områder er så høje at portugisere med almindelige indtægter ikke har råd til at købe en bolig, fordi de konkurrerer med især franske og engelske immigranter - plus alle de andre immigranter der også vil leje et sted at bo. Det presser priserne helt vildt i vejret også på lejeboligmarkedet. Ovenikøbet bliver indtægten fra de fleste ferielejligheder ikke beskattet - så boligejere skovler penge ind, mens resten af befolkningen må stuve sig sammen, for at kunne betale husleje. 4000€ om måneden i højsæsonen er ikke umuligt at tjene på en lejlighed i et godt kvarter i Lissabon eller Algarve. Nogle af mine bekendte har 4 lejligheder, og med en sæson på fire måneder, er det potentielt 36000€ om året, lige ned i lommen. Det skal der da bare laves om på hurtigst muligt, så de penge kan blive beskattet.

 • 21-11-2018 8:43

  Sv: Ejere af ferielejligheder under pres

  Hej Jesper Ja en beskatning ville være på sin plads. Jeg ser det som en særskat der er målrettet mod netop det du omtaler. Det skal jo ikke være en skat som gælder for alle. Når det så er nævnt, så er det jo også sådan her i landet, at vi ikke alle kan bo i hovedstaden, eller andre attraktive steder, uden en vis indkomst. Dette afspejler sig også andre steder i de europæiske lande, vi klumper sammen, og dermed affolker oplandet. Jeg tænker måske også,, at den etniske Portugiser ikke nødvendigvis gider at bo i et kvarter, med skrigende turister. Så jeg tror sagen har to sider, de er trætte af de nuværende skatteregler, fordi de føler de bliver tilside sat (med rette), og ser at man som udefrakommende, kan lukrere på deres indfrakstruktur, samt at de så på lige vilkår selv kan købe,eje lege udleje som de måtte ønske det, hvis tingene udlignes. Og som det vigtigste af alt, priserne vil falde drastisk.
  Johnny Jensen

 • 29-11-2018 11:34

  Sv: Ejere af ferielejligheder under pres

  Airbnb har i høj grad ændret markedet for private udlejningslejligheder i Lissabon til at facilitere 'masseturisme' lidt i stil med den spanske solkyst omkring Malaga.

  Kundegruppen er lidt anderledes, men resultatet; herunder kraftig stigning i leje-prisniveau for lokale, er det samme, som i Venedig, Barcelona, Reykjavik etc.

  Se artikel på The Daily Beast: When Your Secret Spot (Lisbon) Becomes Overrun with Tourists . 

   

  Sean
  Portugalnyt