Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkNy bog: Det Mørklagte Attentat af Eva Henningsen

Sidste indlæg 25-04-2019 12:53 af Sean Dahl. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 25-04-2019 12:53

  Ny bog: Det Mørklagte Attentat af Eva Henningsen

  Eva Henningsen er én af de danskere, som kender Portugal bedst.

  Hendes nye bog: Det Mørklagte Attentat handler om beviserne for drabene på Portugals premierminister Francisco Sá Carneiro, hans danske kæreste Snu Seidenfaden og 5 andre; herunder den daværende portugisiske forsvarsminister Adelino Amaro da Costa, som alle omkom i et flystyrt i 1980.  

  Køb bogen Det Mørklagte Attentat af Eva Henningsen hos Saxo.  

  Hvem udførte attentatet i Portugal i 1980?
  Den danske journalist mener endegyldigt at kunne bevise at der ikke var tale om en ulykke, men derimod om et attentat. 

  Hvad der er endnu mere sprængfarligt i Portugal: Eva Henningsen mener at kunne bevise, hvem der planlagde, finansierede og udførte attentatet - og hvorfor.  

  Eva Henningsen har brugt mange år på at efterforske sagen, som dengang i 1980 var meget tæt på hende, idet hun var veninde og branche-kollega med den portugisiske førstedame  'Snu' .

  I Portugal har man aldrig rigtig fået undersøgt flystyrtet til bunds. Over årene er der dukket stærke indicier op på involvering af den amerikanske efterretningstjeneste CIA, som skulle have finansieret bomben ombord på flyet. Årsagen til attentatet skulle efter sigende være at den nye forsvarsminister kunne kaste grus i et hemmeligt våbensalg til Iran, hvor den portugisiske hær var involveret.

  Ingen er blevet dømt for drabene.  

  Sá Carneiro var en særdeles vellidt premierminister i Portugal. Han nåede et sidde på posten i lidt under et år. Den 4. december 1980 styrtede det lille Cessna fly ned kort efter starten fra Lissabon.

  Lufthavnen i Porto er opkaldt efter Sá Carneiro. Det er for udlændinge bemærkelsesværdigt, hvor meget sagen er blevet tysset ned, og hvor få i Portugals politiske elite og retssystem, der har ønsket at stille nogen til ansvar.

  Køb bogen Det Mørklagte Attentat af Eva Henningsen hos Saxo

  Eva Henningsen har tidligere arbejdet for Danmarks Radio; herunder for DR's Orientering på P1 samt skrevet om Portugal i blandt andet Jyllandsposten og Politiken. 

  Se også:
  - Biografi om Snu oversat til dansk 
  - Teaterstykke om den danske førstedame i Portugal

  Sean
  Portugalnyt