Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFunchal på Madeira har 500 års jubilæum i 2008

Sidste indlæg 07-01-2008 14:07 af Sean Dahl. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 07-01-2008 14:07

  Funchal på Madeira har 500 års jubilæum i 2008

  Befolkningen på Madeira kan godt lide at markere sig lidt i forhold til moderlandet Portugal.

  Til hovedbyen Funchals 500 års jubilæum havde fire bagere således bagt en 300 kilo tung og 150 meter lang Bolo Rei, som betyder kongekage på portugisisk. Det tog de fire bagermestre og utallige hjælpere 12 timer at bage kagen.

  Den gigantiske Bolo Rei blev serveret på Funchals hovedtorv med traditionel folkemusik fra Madeira. Den store Bolo Rei er efterhånden en tradition på Madeira. I de sidste 6 år har bystyret i Funchal sørget for at  kagen bliver produceret til glæde for både lokale fastboende og turister.

  Traditionen siger at Bolo Rei kagen bages for at fejre de 3 vise mænds komme.

  Bolo Rei, som direkte kan oversættes med Kongens Kage, er i øvrigt en del af jule- og nytårstraditionen i hele Portugal. I kagen gemmes en lille bønne, og den som får bønnen skal stå for at købe eller bage næste års Bolo Rei.

  Se opskrift på Bolo Rei her - desværre kun på engelsk. Hvis nogen har kendskab til en dansk/norsk oversættelse vil vi gerne høre om det!

  Ellers må vi i gang med ordbogen inden julen 2008.

  I oktober 2008 vil der desuden i anledning af jubilæet blive afholdt Tall Ships Race på Madeira.

  Tip os gerne om andre arrangementer på Madeira!

  Læs om generelle seværdigheder i Funchal.

  Sean
  Portugalnyt