Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMozambique

Sidste indlæg 11-07-2008 13:23 af Henrik Dahl. Antal svar: 3.
Side 1 af 1 (4 poster)
Forrige Næste
 • 23-06-2008 12:41

  • adjordan
  • Top 50 Bidragsyder
  • Danmark
  • Aktiv siden:
   18-09-2007
  • Indlæg 7

  Mozambique

  Vi er et dansk-portugisisk par på vej som rygsækrejsende i Mozambique. Vi har naturligvis læst div. vejledninger og lonely planet guides.

  Vi har 4 uger til rådighed, og som en strøgtanke skriver vi til dette forum for at høre om der er nogen som har ideer, gode råd til 'must-see' steder, eller anden erfaring - som kunne være interessant at dele.

  Vi høre gerne fra jer,

  mvh anders


  Emner:
 • 10-07-2008 18:06

  • Lisbeth
  • Top 500 Bidragsyder
  • Lissabon, Portugal
  • Aktiv siden:
   10-07-2008
  • Indlæg 1

  Sv: Mozambique

  Kære Anders,

  Du skriver ikke, hvornår I skal til Moz.  Det er vinter nu, og det begynder at blive varmere i september.

  Jeg har boet i Mozambique i fem år, men bor nu i Portugal.

  Maputo er en dejlig overkommelig by, og I har nok læst jer til, at der er flere back-packer steder.  De er altid gode til at få råd fra andre rejsende.  I Maputo skal I besøge Nucleo de Arte og Centro Franco Moçambicano, hvor der både er en lille cafe og ofte koncerter om aftenen.  Fin gammel bygning.  Africa Bar ved siden af Cine Africa har også god musik.  Husk at se banegården og de mange art nouveau huse der er i byen - mange trænger til reparation. 

  Det er sikkert at spadsere rundt i centrum af byen om dagen, men selvfølgelig uden værdier og ingen prangene kameraer osv.  Men når det er mørkt, skal I tage en taxi, også selvom der kun er kort afstand.

  Der går busser - som regel meget tidligt - til de fleste byer i Mozambique.  Omkring Tofu er der mange back backers og gode muligheder for overnatning og fin strand.  Selv kan jeg bedre lide Barra som ligger midt i en tidligere kokosnødde plantage, pragtfulde palmer - men der sker meget mere ved Tofu.

  Hvis I har mulighed vil jeg helt klart anbefale en tur til Ilha de Moçambique.  Det er langt nordpå, og besværligt, man skal via Nampula.  Men Ilha er helt speciel.  Der er ingen strande på øen, men dejlige strande på fastlandet overfor.  Lad mig vide, hvis I beslutter jer for at tage til Ilha.  Nampula har et fint museum.

  Jeg kender ikke jeres økonomi, men der er fly til provinshovedstederne. 

  Kun hvis i kan flyve vil jeg foreslå Pemba, der ligger tæt på Tanzania grænsen.  Der er også backpacker steder i Pemba.  Det er ren badeferie, Pemba er ikke stor og der er ikke meget at se, udover de pragtfulde strande.

  Hvis I kun skal være i Mozambique, kan I købe et visum ved indrejsen.  Det gælder for en enkelt indrejse og i max. 30 dage.  Alternativt skal I søge visum hos den moz. ambassade i Stockholm.  så får I flere indrejser.

  Der går masser af busser til og fra Maputo og Nelspruit eller Johannesburg.  Krugerparken er kun godt en times kørsel fra Maputo, men det er jo noget helt andet.

  Skriv, hvis I har flere spørgsmål, og ellers må I have en rigtig god tur, Mozambique er et skønt land med en pragtfuld befolkning.

  Mange hilsner

  Lisbeth


  Emner:
 • 10-07-2008 19:24

  • adjordan
  • Top 50 Bidragsyder
  • Danmark
  • Aktiv siden:
   18-09-2007
  • Indlæg 7

  Sv: Mozambique

  Kære Lisbeth,

  Tusind tak for dine råd. Vi rejser faktisk allerede i weekenden (temlig spændte), og din mail gør det jo endnu mere spændende. Vi vil tænke på dine råd og udvalgte steder når vi står ved de gamle bygninger i centrum af Maputo eller finder vej til IIha eller plantagen i Barra. Det er meget berigende og billeddannende at tænke på.

  Vi rejser til Portugal (Lissabon) før Mozbq, så vi kommer også tilbage til Portugal. Jeg skriver til dig hvis der lige dukker noget op.

  Mange hilsner

  Anders


  Emner:
 • 11-07-2008 13:23

  Sv: Mozambique

  Hej Anders.

  Lisbeths svar var søreme godt timet Smil

  Jeg vil blot lige henlede din og øvrige læseres opmærksomhed til vor tidligere artikel om det danske safari lodge i Mozambique, som også indeholder lidt historisk baggrund om Mozambiques relationer til Portugal.

  Vi prøver med Portugalnyt at favne alle emner, der direkte og indirekte har relationer til Portugal. Derfor skriver vi relativt ofte om gamle portugisiske interesser og kolonier, og det vil glæde os hvis vore læsere vil bidrage med erfaringsudveksling om rejser og oplevelser i f.eks. Mozambique, Angola, Kap Verde, Macao og Brasilien her i Portugal Forum. Det er denne tråds erfaringsudveksling et rigtigt godt eksempel på!

  Rigtig god rejse, Anders - du er naturligvis meget velkommen til berette om dine oplevelser i Mozambique her i Forum til glæde for andre læsere, når du vender retur igen.

  Mange hilsner,
  Henrik

  Henrik Dahl
  Portugalnyt
  henrik@portugalnyt.dk

  Emner: