Hej Stine
I "gamle dage", d.v.s. før Portugal fik EURO som møntenhed og løn ikke var så høj som idag, brugt man at give drikkepenge til medarbejder som ikke var fast ansat eller var sæsonarbejder. Dette var for det meste arbejder på cafeteriaer eller restauration, samt andre løsarbejdere. Man gav ca. 10% af udgifterne i Escudos (gammel mønt).
Nu er de fleste fast ansat, selv om man stadigvæk kan finde sæson arbejder ved turist områder. Men alle får deres løn, som er nu meget højre end for 15 - 20 år siden, og i EURO. Ting blev også dyrere på grund af det, og folk begyndt at holde sig tilbage med hensyn en ekstra betaling for en ydelse man skal betale for.
Men hvis du mener du har fået en ekstra service fordi én har præsteret en ekstra indsats ud over det han/hun var forpligtet til, er det måske på plads at give et eller andet (måske 2 eller 3%) men det afhænger af hvor mange ** stedet du befinder dig .
Men det med drikkepenge er ved at være ud af mode - heldigvis.