Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkDen største glaciale dal i Europa findes i Portugal

Sidste indlæg 20-10-2007 16:44 af Fernando C. Kvistgaard. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 20-10-2007 16:44

  Den største glaciale dal i Europa findes i Portugal

  Serra de Estrela
  Ca. 280 km nordøst for Lissabon ligger bjergkæden Serra da Estrela, hvor man kan nyde et af de skønneste landskaber i Portugal, og hvor man tydeligt kan se spor af istiden.

  Under den såkaldte Weichsel-istid for ca. 20.000 år siden lå Serra da Estrela i det centrale Portugal under iskappen. Det højeste punkt i bjergkæden, som man nu kalder "Torre" og er 2.000 meter over hav overfladen, var fødested for 7 gletsjere. Den største gletcher var 13 km lang, og i dens bund løber nu floden Zêzere, som udmunder i Tejo-floden. Man skønner at isens tykkelse dengang var på ca. 300 meter.

  Vejene i Serra da Estrela er gode og snorlige, men efter danske forhold smalle. Dog giver de ingen problemer. Selv en stor campingvogn eller en bus kan komme igennem. Den største glaciale dal kan opleves fra landevejen, og er man romantisk eller filosofisk anlagt, så stop bilen og nyd stilheden. Eller som jeg selv plejer at sige - "hør stilheden". 

  Bjerget giver navn til Parque Nacional da Serra da Estrela. Området er rigt på turistattraktioner og herunder ikke mindst kulinariske oplevelser. Bl.a. produceres der én af de bedste fåreoste i Portugal. Der er desuden kursteder, hvor man endda kan dyrke vintersport. Området er også kendt og giver navn til en portugisisk hunderace "Cão Serra da Estrela", der er en meget robust hunderace og bruges som hyrdehund, vagthund og selskabshund. Den kræver lidt plads, så en stor have er at foretrække. På trods af sit respektindgydende udseende, er den meget trofast mod sin herre og sin familie og en god legekammerat for børn. 

  Her er nogle links du kan kikke i

  http://geo-serradaestrela.blogspot.com/

  http://www.centronauticozezere.com/homepage_english.htm

  http://www.rtt.ipt.pt/default.asp?s=114&template=9&lang=10

  Lusodana