Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkHistorien om den 'portugisiske oligark' Ricardo Salgado og BES bankens krak i sommeren 2014

Sidste indlæg 14-10-2014 16:42 af Sean Dahl. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 14-10-2014 16:42

  Historien om den 'portugisiske oligark' Ricardo Salgado og BES bankens krak i sommeren 2014

  I august 2014 blev BES banken ved Den Portugisiske Centralbanks indgriben splittet op i to.

  En ny bank ved navn Novo Banco blev oprettet for at overtage den sunde del af bankforretningen, mens den gamle BES bank blev reduceret til 'skraldespand' for underskudsgivende aktiviteter - herunder udlån til mange af Banco Espirito Santo familiens andre aktiviteter.   

  Bog om spektakulært bank-krak i Portugal
  Journalisterne Maria João Babo og Maria João Gago fra avisen Jornal de Negócios har i bogen O Último Banqueiro -- ascensão e queda de Ricardo Salgado gravet sig ned i den særdeles komplicerede sag, der med mange forgreninger har Espírito Santo familiens overhoved Ricardo Salgado som hovedperson.

  Ricardo Salgado, som gik under navnet DDT for Dono d´isto Tudo (på dansk: "ejeren af alt dette") var og er den stort set enevældige og helt afgørende centrale 'Godfather' figur i Espírito Santo familiedynastiet.

  Læs i artikel på Euromoney.com, hvordan Ricardo Salgado som én af Portugals oligarker med landets største privatejede bank som pengetank på grund af en fejde med en anden portugisisk rigmand, en finanskrise og ikke mindst manglende realitetssans, når det drejede sig om udlån af indskydernes penge til egne virksomheder, fik lov til at bringe hele Portugal tæt på en finansiel katastrofe.  

  Artiklen gennemgår, hvorledes Salgado med hjælp af sine utallige forbindelser i det portugisiske samfunds øvre lag kunne bøje reglerne, smøre journalister og gøre et utilsløret forsøg på at korrumpere en økonomiprofessor til at 'opskrive' værdien af BES Gruppens aktiver.

  Salgado, som omtales som 'Portugals Madoff', brugte alle kunstgreb for at få BES banken og Espirito Santo gruppens virksomheder gennem problemerne - mere konkret ved at forsøge at få gud og hvermand i ind- og udland til at købe Esperito Santo virksomhedsobligationer på et meget tvivlsomt grundlag.  

  Se artiklen på Euromoney.com (artikel over 6 sider) 

  Relaterede artikler på Portugalnyt:
  Banco Esperito Santo overhovede anholdt 
  BES banken opdelt i to

  Sean
  Portugalnyt