Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMåske var portugiserne de første europæere i Australien og New Zealand

Sidste indlæg 04-05-2008 12:43 af Fernando C. Kvistgaard. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 04-05-2008 12:43

  Måske var portugiserne de første europæere i Australien og New Zealand

  I sin ny udkomne bog "Beyond Capricorn" beretter den australske forfatter Peter Trickett om opdagelser, som beviser at portugiserne har sejlet ved Australien og New Zealand 250 år før hollænderne efterfulgt af James Cook.

  I Los Angeles, i Huntington Library findes der en samling af 15 landkort kendt som "Vallard Atlas", som repræsenterer Verdenen, som den var kendt indtil 1545. I 2 af disse kort findes der geografiske markeringer ved den australske og new zealandske kyst på portugisisk. Man tror at kortene blev tegnet af den portugisisk søfarende Cristóvão Mendonça, som i 1522 har været på det sted som i dag er kendt ved navnet Botany Bay.

  Kortene viser den østlige og sydligste del af den australske kyst og New Zealand så godt, at man næsten kunne tegne landingsbanerne af den aktuelle lufthavn ved brug af den samme målestok, uden problemer - siger Peter Trickett.

  Udover disse kort, blev desuden fundet genstande af portugisisk oprindelse langs den australske og new zealandske kyst. Traditionelle fortællinger fra aboriginerne og en af deres årlig begivenhed, beretter om et slag mod portugisiske søfolk.

  http://www.guardian.co.uk/world/2007/mar/26/australia.leadersandreply

  http://en.wikipedia.org/wiki/Beyond_Capricorn

  Lusodana